23948sdkhjf

Danchell: Sådan gør vi dansk produktion attraktiv

Et tæt samarbejde med kunden samt fokus på højteknologisk produktion og automatisering er med til at gøre dansk produktion tiltrækkende for især de skandinaviske kunder.
Historierne om danske virksomheder, der outsourcer produktionen, florerer stadig, men for Jyderup-virksomheden Paul E. Danchell er der ingen tvivl om, at det er en fordel at have alle kompetencer samlet i Danmark.

- Vores kunder foretrækker, at vi er i nærheden og i samme tidszone. Det letter den daglige kommunikation og gør os mere fleksible, siger direktør Thomas Hansen til Electronic Supply.

Læs også: Danchell-direktør tuner virksomheden

Han mener, at det bliver stadig lettere som dansk virksomhed at konkurrere med lavtlønslandene, når det samlede billede af produktionen gøres op.

- Vi oplever, at vi er blevet mere konkurrencedygtige og dermed kan reducere lønomkostningerne på grund af den øgede automatisering, investeringer i teknologi og lean manufacturing. Så man kan sige, at vi flytter grænserne for, hvornår det kan betale sig at placere produktion i lavtlønsområderne, målt på den totale omkostning, siger Thomas Hansen, og tilføjer:

- Samtidig behøver man ikke være nervøs for kopiering af sine produkter. Materialerne koster stort set det samme i Asien og Europa, og for mange kunder udgør materialeprisen langt størstedelen af produktprisen, her kan vi skabe værdi for kunden ved en effektiv supply chain, ligesom vi ofte optimerer materialeprisen i et tæt samarbejde med kunden.

Kunderne udfordrer hele tiden
Paul E. Danchell har som erklæret målsætning, at det skal være attraktivt for de skandinaviske kunder at have produktion i deres nærområde.

For at leve op til målsætningen er et nært samarbejde med kunderne en nødvendighed.

- I mange år har vi produceret elektronikprodukter for vidt forskellige kunder. Kunder, der udover at stille høje krav til kvaliteten, har udfordret os teknisk - og stadigvæk gør det. Det er noget, vi værdsætter. Ligesom vi til stadighed gennemfører de nødvendige investeringer for at imødekomme den teknologiske udvikling, siger direktøren.

Paul E. Danchell er i øvrigt medlem af netværket Danske Producenter, som har til formål at bevare eller etablere produktion i Danmark.

Læs også: Danske Producenter ønsker handling nu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062