23948sdkhjf

Green Instruments øjner millionmarked

Brønderslev-virksomheden har sat sit fingeraftryk på en ny sikkerhedsstandard inden for skibsfart.
Til alt held opdagede Green Instruments, at arbejdet med den nye standard ISO 16437:2012 Ships and marine technology - Lifesaving and fire protection - Atmospheric oil mist detectors for ships, var i gang. Den nordjyske virksomhed har nemlig udviklet sig eget system til måling af olietåger og røggasser i maskinrum, men den kommende standard truede med at udelukke den nordjyske målemetode. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Så galt gik det dog ikke. Via et samarbejde med Dansk Standard fik Green Instruments adgang til den internationale arbejdsgruppe, der arbejdede med ISO-standarden, og dermed fik man afgørende indflydelse på arbejdet.

- Havde vi ikke deltaget i den internationale arbejdsgruppe og givet vores besyv med til den nye internationale ISO-standard på området, kunne vi meget vel være blevet ekskluderet fra markedet, fordi standarder spiller en enormt vigtig rolle, når det kommer til eksport og markedsadgang, siger underdirektør hos Green Instruments, Poul Kodal Sørensen, til Nordjyske Stiftstidende.

Dermed ligger alle muligheder åbne for Brønderslev-virksomheden. Poul Kodal Sørensen vurderer, at det samlede marked er på 600 mio. kr., og Green Instruments satser på at erobre en tredjedel af dette.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078