23948sdkhjf

Saab dropper måske dansk kampfly-konkurrence

Det er ikke sikkert, at den svenske flyproducent vil byde ind på F16’s afløser, når udbuddet åbnes igen.
Processen med at indkøbe nye kampfly til det danske flyvevåben har ligget stille de sidste tre år på grund af den økonomiske krise. Nu er de danske politikere imidlertid klar til at trykke på speederen igen og træffe en beslutning om fremtidens danske kampfly senest i 2015.

Svenske Saab har tidligere været særdeles aktiv i kampen for at vinde danskernes gunst, men det er langt fra givet, at de vil træde ind i den genåbnede proces. Det skriver magasinet DefenceNews ifølge Ingeniøren.

- Vi vil se detaljerne, før vi beslutter, om vi vil være med. Det eneste vi ved er, at de genåbner konkurrencen. Vi ved ikke, hvordan og hvor og under hvilke forudsætninger, dette skal ske. Det skal analyseres, da det er en omfattende proces at starte en kampagne i Danmark, siger Lennart Sindahl, chef for Saab Aeronautics, til DefenceNews.

Ingeniøren har uden held forsøgt at få en kommentar fra Lennart Sindahl. I stedet oplyser Saab’s presseafdeling, at det er normal praksis, at man vurderer udbud fra potentielle kunder, inden man indtræder i en konkurrence.

Saabs konkurrenter Lockheed Martin og Boeing har begge erklæret, at de er klar til at fortsætte deres kampagner for henholdsvis F-35 Joint Strike Fighter og Super Hornet. Derudover har Eurofighter erklæret, at man er klar til at genindtræde i konkurrencen med deres Typhoon.
Læs mere om: Saab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11