23948sdkhjf

Fingrene væk fra Højteknologifonden

Regeringens forslag om at lægge Højteknologifonden sammen med Det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi og Innovation, vækker langt fra begejstring hos universiteterne og erhvervslivets organisationer.
- Højteknologifonden er en succes, der nøjsomt er blevet opbygget gennem de seneste otte år. Det er en model, som ikke ”bare” lader sig overføre til et nyt et andet sted. Og det er først og fremmest en model, der har haft sin succes netop i kraft af dens uafhængighed af det ministerielle forskningsrådssystem.

Sådan skriver universiteterne og en række af erhvervslivets vigtigste interesseorganisationer, herunder DI, i et åbent brev til minister Morten Østergaard. Dermed advarer de entydigt i mod en sammenlægning af højteknologifonden.

Beskæringer er slemt nok
En ny undersøgelse fra Harvard Business School viser, at virksomheder, der benytter højteknologifonden, i gennemsnit øger deres beskæftigelse med over 10 ansatte og oplever en markant stigning i patenter på 430 procent.

- Vi ser ingen grund til at pille ved det nuværende set-up. Det er slemt nok, at regeringen for nylig var inde og skære i midlerne til Højteknologifonden, siger Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef, DI.

Fakta om højteknologifonden:
Højteknologifonden blev oprettet i 2004, som en del af den daværende regerings ambition om at gøre Danmark til et førende vækst-, videns- og iværksættersamfund.

Højteknologifonden har til formål at investere risikovilligt i markante højteknologiske tiltag, som bygger bro mellem virksomheder og offentlige forskningsinstitutioner.

Siden opstarten er der foretaget mere end 238 investeringer i højteknologiske projekter, platforme og erhvervs post-docs. Det samlede budget er på 5,3 mia. kr., hvoraf 2,7 mia. kr. kommer fra fonden. Projekterne er flerårige, og fonden har allerede udbetalt mere end 1,5 mia. kr. til aktiv forskning.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094