23948sdkhjf

Effektiv ergonomi! - Lær, hvordan du reducerer vibrationer med øget effektivitet.

Tilbydes
Udløber
3. december 2025

Forestillingen om, at effektive værktøjer skal være store, tunge og støjende med et meget højt vibrationsniveau er solidt forankret i tankegangen hos mange brugere af el- og luftværktøj. Et værktøj uden vibrationer kan ikke være effektivt, vel? Tja, i begyndelsen af den moderne tidsalder for el- og luftværktøj var det rigtigt i mange tilfælde. Den tilgængelige teknologi og det manglende kendskab til de ergonomiske påvirkninger ved daglig brug af disse værktøjer betød, at der ikke var fokus på nødvendigheden af en bedre konstruktion af værkøjerne.

I dag ved vi meget mere om de negative helbredsmæssige konsekvenser af at arbejde med værktøjer, der er tunge, vibrerer og støjer meget. Det har ført til store fremskridt, når det drejer sig om at øge effektiviteten af vores værktøjer og samtidig holde vægt, støjniveau og vibrationer på et minimum.


Hvordan kan effektivitet reducere vibrationer?

  • Eftersom højeffektive værktøjer gør arbejdet hurtigere end mindre effektive værktøjer, forkortes den tid, det tager at udføre en bestemt opgave. Dette resulterer i lavere eksponering for støj, vibrationer, vægt og andre påvirkninger (f.eks. fremføringskraft), da arbejdstiden med værktøjet bliver kortere. Dobbelt effektivitet - opgaven udføres på den halve tid.
  • Indførelsen af turbinemotorer i slibemaskiner øgede slibemaskinernes effektivitet betragteligt. Med intelligent design og brug af letmetallegeringer kunne vægten holdes nede. I dag har vores små turbineslibemaskiner samme effektivitet som vores vertikalslibemaskiner fra 70'erne havde, men de vejer mindre end det halve og har betydeligt lavere støjniveauer.

Værktøjer og effektivitet
Slagværktøjer har i mange årtier været kendt for høje vibrationsniveauer. Værktøjernes effektivitet hang direkte sammen med vægten, og et tungere værktøj var lig med større effektivitet. Da vibrationsbelastninger blev et varmt emne i 70'erne, lagde vi et stort arbejde i at reducere vibrationer i vores slagværktøjer. Det førte til et gennembrud inden for forskellige vibrationsreducerende teknologier. Ikke alene kunne vi reducere vibrationsniveauerne betydeligt, vi reducerede også vægten af værktøjerne – undertiden med helt op til 50 %, mens vi bevarede effektiviteten. I dag er alle vores vibrationsdæmpede slagværktøjer lettere med meget lavere vibrationsniveauer sammenlignet med konventionelle hammere med tilsvarende effektivitet.

Når du skal finde værktøjer med god ergonomi, så husk at se på effektiviteten. Effektivitet er det eneste, der kan reducere eksponeringstiden over for alle de ergonomiske faktorer på samme tid!
Udbyder
Atlas Copco Industrial Technique

Atlas Copco Industrial Technique
Djursvang 5B
2620 Albertslund
Danmark

Atlas Copco Industrial Technique
Telefon: +45 43 23 70 00
Fax: +45 43237007

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.118