23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Design af tavler. Betydning af den nye standard DS/EN 61439-1/-2

Periode(r)
Løbende optagelse

Der er kommet nye standarder til at designe og bygge el-tavler til maskiner, og efter november 2014 kan man ikke længere anvende den nuværende DS/EN 60439-serie til at designe tavler efter.

De nye regler indebærer bl.a. en ny ansvarsfordeling mellem den, der konstruerer tavledelene (den oprindelige fabrikant) og den, der projekterer og samler tavlen (tavlebyggeren).

Dette kursus gennemgår hvilke forskelle, der er mellem DS/EN 60439-serien og DS/EN 61439-serien, og hvad disse forskelle betyder for den oprindelige fabrikant og tavlebyggeren.

Forudsætning
Du er tavlebygger med et godt kendskab til design af maskiners elektriske udstyr efter DS/EN 60204-1. Din funktion kan enten være konstruktør, indkøber eller integrator.

En forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb er, at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer. Du er altid velkommen til at kontakte Maskinsikkerhed ApS for at høre nærmere om kursets indhold og for at finde ud af, om kurset er noget for dig.

Udbytte
Vi fortæller om hvilke forskelle, der er mellem DS/EN 60439 og DS/EN 61439 og om hvilken betydning og konsekvens forskellene kan få for den fremtidige tavlekonstruktion.

Kurset kommer igennem den nye ansvarsfordeling mellem 'den oprindelige fabrikant' og tavlefabrikanten. Dette er særligt relevant hvad angår prøvninger af den færdige tavle, idet begreberne TTA og PTTA fra DS/EN 60439-serien ikke anvendes i DS/EN 61439-serien. Hvor meget har tavlefabrikanten (den, der 'skruer tavlen sammen') ansvar for og hvor meget kan han forudsætte, at den oprindelige fabrikant (den, der har designet tavlejern, samleskinner m.v.) har foretaget?

Der bliver også gjort rede for mange af de øvrige ændringer der sket med overgangen fra DS/EN 60439-serien til DS/EN 61439-serien.

Derudover indgår specifikation af tavler med øvelser ved anvendelse af Maskinsikkerhed ApS' tavlespecifikationsprogram TS-DOK. PC-programmet TS-DOK udleveres på kurset.

Efter kurset vil det være muligt for kursusdeltagere med de rette forudsætninger, at lave en komplet kravsspecifikation af el-tavler til en maskine.

Læs mere om kurset på Maskinsikkerhed ApS hjemmeside.

Mere information

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Kontaktperson

Pernille Brøndum
pbr@maskinsikkerhed.dk

Undervisningsadresse

Middelfart og Ballerup/Glostrup

Send til en kollega

0.063