23948sdkhjf

Gør livet lettere med en taleassistent

Taleassistenter har for alvor gjort deres indtog i Danmark - dette gælder især Googles svar på en taleassistent - nemlig Google Home.

Formålet med Google Home er at gøre hverdagen nemmere for brugeren. Dette bliver muligt, da du kan bede Google Home om at udføre en lang række kommandoer. Hør meget mere om hvordan taleassistenter kan påvirke din hverdag her.

Få de lavpraktiske informationer serveret
Hvis informationerne er online, så kan Google Home tilgå dem. Det betyder blandt andet, at du kan få vejrudsigten, de seneste nyheder eller svar på hvad Angolas hovedstad hedder (det er Luanda). Derudover er Google Home synkroniseret med din Google konto, hvilket betyder, at den kan fortælle dig hvordan din kalender ser ud for dagen, ugen eller måneden.

Når du opsætter din Google Home, så lærer den din stemme at kende. Du kan sagtens tilknytte flere brugere, hvilket er smart, fordi det eksempelvis giver taleassistenten mulighed for at synkronisere med flere kalendere.

Forbind din taleassistent med Smart Home produkter
Udover de lavpraktiske informationer, kan du forbinde en masse forskellige produkter med din Google Home - også kaldet Smart Home produkter. Fællesnævneren for disse produkter er, at de kan kobles på Wi-Fi, og på den måde kan Google Home forbindes med dem. Herunder har du eksempler på produktkategorier hvor du finder Smart Home produkter:

- Belysning (tænd, sluk, dæmp og skift farve på lyset)

- Musik (start afspilning af playliste i bestemte rum)

- Radiatortermostat (juster varmen i hjemmet)

- Kaffemaskine (start kaffemaskinen mens du ligger i sengen)

- Chromecast (start yndlingsserie på Netflix)

- Alarmsystem (slå alarmsystem til/fra)

Hvordan påvirker det forbrugeren?
Taleassistenterne vil gradvist kunne hjælpe med at løse flere og flere “udfordringer” i dagligdagen, hvilket formentlig vil føre til, at vi bliver mere forvente. Ligesom at mobilafhængighed i dag er et meget relevante emne, vil vi med stor sandsynlighed opleve samme tendens inden for taleasssistenter- dog i en noget lavere grad.

Hvordan påvirker det virksomheder?
Brugen af taleassistenter vil i høj grad påvirke virksomheder, som producerer elektronik til hjemmet. Producenterne bliver nemlig nødt til at tilpasse sig denne trend ved at gøre deres produkter kompatible med Google Home, hvis de ikke vil sakke bagud i forhold til udviklingen.

Derudover vil flere begynde at foretage regulære Google søgninger via deres Google Home. Det betyder, at virksomheder i samarbejde med deres respektive SEO-bureau i højere grad skal til at søgemaskineoptimere mod talte sætninger frem for skrevne sætninger. Herunder ses et konkret eksempel på forskellen:

- Talesprog: Hvad koster en rejse til Tanzania?
- Skrivesprog: Rejse til Tanzania pris

Selvom forskellen måske kan virke lille, så er den ganske væsentlig, når det kommer til online markedsføring - derfor er det et punkt, der skal tages hensyn til.


Send til en kollega

0.016