23948sdkhjf

Et øget fokus på videoovervågning giver stigende behov

Det er ikke kun staten, som vil have videoovervågning – det samme vil virksomhederne

I 2018 blev det besluttet af den danske stat, at et øget antal statslige kroner skal bruges på videoovervågning af det offentlige rum for at skabe et bedre sikkerhed og tryghed, hvilket mange kommuner har haft et ønske om.

Selvom konceptet om videoovervågning i mange henseender har været til stor debat blandt befolkningen og splittet den mellem de privatlivsorienterede og de sikkerhedsorienterede, giver det øgede statslige fokus på videoovervågning også anledning til, at mange private virksomheder vælger at få videoovervågning.

Mindskning af kriminalitet med videoovervågning
Den underskrevne finanslovsaftale anno 2018 indeholder blandt andet en række tiltag, som skal styrke den danske sikkerhedsforce – eksempelvis politiet – og her ligger videoovervågning højt på listen over ønskede investeringer.

Videoovervågning af kommunale områder, samlingspunkter i større og mindre byer og udsatte steder i forbindelse med tyverier, røverier og overfald bunder i et ønske om at mindske alle former for kriminalitet – og det smitter af på lokalsamfundene i Danmark. Statens tiltag giver anledning til stor debat, men samtidig har den skabt et større behov for overvågningssystemer, som er tilpasset virksomheder, da private aktører også vil være med til at sikre befolkningens tryghed.

Et effektivt sikkerhedssystem
Videoovervågning har vist sig at være et særdeles effektivt værktøj, når det kommer til mindskning af eksempelvis hærværk, overfald og tyveri – også hos private virksomheder. Et videoovervågningssystem er nemlig netop bygget på kvalitetsfyldte kameraer, som er placeret strategiske steder, og som optager og derfor giver det optimale overblik over det valgte område og styrker sikkerhedsniveauet.

Der er specifik lovgivning for videoovervågning foretaget af private og af private virksomheder, og selvom det ikke er lovligt at etablere overvågning af områder, som er offentlige, er det stadig muligt at totalsikre privatejede bygninger, grunde eller genstande, så disse ikke udsættes for kriminalitet. 

Videoovervågning og virksomheder – derfor er det relevant
Virksomheder kan have stor gavn af professionelle overvågningssystemer, som ikke bare er med til at skræmme gerningsmænd væk, men som samtidig kan være vejen til troværdigt bevismateriale, hvis uheldet skulle være ude. Det gælder både for tøjbutikker og supermarkeder såvel som bureauer eller kontorbaserede virksomheder, at beskyttelse mod kriminalitet bør være i fokus.

Hærværk er hyppigt oplevet i Danmark, og som nummer 1 i EU målt på antal indbrud, er sikring mod samme nødvendigt. I takt med at behovet for videoovervågning stiger, udvikles de enkelte produkter, og i dag er det muligt at få et højteknologisk overvågningssystem, som er både brugervenligt og fleksibelt.

Thomas Bagger fra ét af DK’s største låsesmede udtaler: ”Noget af det som især gør videoovervågning til et særdeles velegnet og samtidig populært produkt for både private ejendomme, erhvervsbygninger og kommunale kontorer er, at et overvågningssystem er alsidigt og derfor giver et stort antal forskellige muligheder.”

”Selvom systemet altid er baseret på samme forskellige dele, kan delene sammensættes og monteres lige der, hvor det passer den enkelte anlægstype, og i modsætning til en almindelig tyverialarm, som sikrer mod indtrængen af ubudne gæster, kan videoovervågning også yde den ekstra service, at det opfanger eventuelle gerningsmænd på kamera og derfor er til stor hjælp i opklaringsarbejde efterfølgende.”

Thomas Bagger er overbevist om, at efterspørgsel af videoovervågning kun vil stige i løbet af 2019, hvor både staten og virksomheder vil fortsætte med at sætte fokus på området. Du kan her læse mere om videoovervågning og lovgivningen om videoovervågning hos Bagger Låse.

Send til en kollega

0.047