23948sdkhjf

Firmabil som selvstændig: Disse overvejelser skal du gøre dig

Det er ofte både tidskrævende og dyrt at starte en virksomhed. Det bliver i hvert fald hurtigt en dyr affære, hvis der skal investeres i både kontor, firmatøj, firmabil og meget mere.

En af de største opstartsudgifter er uden tvivl firmabilen, som kan koste en mindre formue. Det er ikke desto mindre en investering, man er nødt til at foretage sig, hvis man er afhængig af en bil i sit daglige virke som sælger, reparatør, musiker eller noget helt fjerde.

I stedet for at gøre noget forhastet anbefales du at læse denne artikel, hvori du får en masse gode tips og inspiration til, hvordan du finder den perfekte firmabil, og hvad du skal være opmærksom på.

Overvej leasing til fordel for køb
De færreste nystartede selvstændige har mulighed for at smide 2-3-400.000 kr. for en firmabil, hvorfor det er heldigt, at der findes leasing, herunder erhvervsleasing. Med leasing har du mulighed for at betale en overkommelig udbetaling og en fastlagt månedlig leasingydelse. Du behøver dermed ikke at have en urimelig høj opstartskapital for at kunne gøre drømmen om en velkørende og rummelig firmabil til rådighed.

Det oplagte valg vil uden tvivl være erhvervsleasing. Dog er der også visse fordele ved for eksempel flexleasing, som er meget udbredt blandt blandt andet iværksættere. Ønsker du ikke at binde et større kontantbeløb til din kommende firmabil, så gør brug af leasing.

Tegn en ordentlig bilforsikring
Du skal, uanset hvilken type firmabil du er på udkig efter, tegne en bilforsikring. Det er et lovkrav og derfor ikke noget, som man behøver at gøre sig mange overvejelser om. Du skal dog tænke over, om du vil tegne en kaskoforsikring eller en ansvarsforsikring. Drejer det sig om en bil i den høje eller mellemhøje prisklasse, så vil en kaskoforsikring selvsagt være at foretrække.

Kan du undvære en trailer?
Slutteligt bør du overveje, om du kan undvære en trailer. Det kan du muligvis godt, hvis du vælger en firmabil med et stort bagagerum, men i mange tilfælde kan det være rart at eje en trailer, så man kan transportere varer, værktøj osv. Planlægger du at købe en trailer, så kan du med fordel købe en bil med anhængertræk.

På jagten efter den rette trailer skal du være opmærksom på, at der er forskel på fritidstrailere og erhvervstrailere. Fælles for de fleste erhvervstrailere er, at de er mere robuste og rummelige end den gennemsnitlige trailer. Overvejer du at købe en trailer til firmabrug, så læs her, hvilke modeller du kan vælge mellem lige nu.

Send til en kollega

0.047