23948sdkhjf

Fordele ved rendegraveren på byggepladsen

Der eksisterer mange fordele ved at benytte en rendegraver på byggepladsen.

En rendegraver tjener mange formål på byggepladsen, fordi maskinen kan kombineres med forskellige skovle, hamre og andet ekstra udstyr. Dette gør maskinen til en fordelsagtig maskine på byggepladsen, som nemt og effektivt hjælper dig med at varetage de løbende arbejdsopgaver. Læs med her og bliv klogere på, hvordan og hvad rendegraveren kan bidrage med på din byggeplads.

Hvad er en rendegraver?
Rendegraveren er en gravemaskine, som kan en masse andre ting end kun at grave. Rendegraveren har en lukket kabine til føreren, hvor der er godt udsyn over byggepladsen. Maskinen består af en frontlæsser, som enten er en skovl eller en spand monteret til fronten, hvorimod den bagpå er udstyret med en arm med flere led, der har en rendegraver for enden. Disse bruges til at flytte materiale og til udgravning. Her kan man tilføje andet udstyr, som leder os videre til næste afsnit.

Hvilke funktioner kan en rendegraver varetage?
Rendegraveren kan som sagt varetage rigtig mange opgaver på byggepladsen. Udover frontlæsseren og rendegraveren kan man tilføje forskellige skovle til sin rendegraver. Der findes en 4-i-1-skovl, hvor du kan udføre store udgravninger eller lignende. Denne skovl kan både nivellere og planere, det vil sige, at alle niveauer af højder, hældninger og skævheder i terræn såvel som materialer bliver udlignet. Herudover kan man opgradere til en 6-i-1-skovl, der, udover ovennævnte kvaliteter, også har gafler, som kan justeres til at løfte paller. Det er også muligt ved denne skovl at kombinere med forskellige hamre som for eksempel en hydraulik hammer eller et pælebor. Andet udstyr og andre værktøjer kan man med fordel tilføje til sin maskine, hvis man har brug for specifikke kvalifikationer til bestemte arbejdsopgaver.

Ny eller brugt rendegraver – hvad er bedst?
Ved rendegravere og andre store gravemaskiner er det vigtigt, at de er blevet vedligeholdt og serviceret igennem deres levetid. For at kunne tjene multifunktionelle formål er det altafgørende, at kernen af maskinen er i orden. Derfor vælger mange ofte at investere i en spritny rendegraver for at være sikker på, at man ikke køber katten i sækken. Er man på udkig efter at købe en rendegraver, kan man med fordel kigge forbi Nicolaisen & Larsen A/S som er importør og forhandler af JCB-maskiner i Danmark. JCB-maskinerne er at foretrække på grund af den kraftfulde kerne, der gør dem i stand til at flytte selv svært og tungtvejende gods. Det gør også, at maskinerne lever længere, fordi kvaliteten er i højsædet.

Sikkerhedsmæssige foranstaltninger
Kvalitet hænger ofte sammen med sikkerhed, og derfor er det vigtigt at nævne, at rendegravere altså ikke må betjenes af uuddannede personer. Maskinerne og de arbejdsopgaver, man bruger dem til at udføre, er ikke uden risiko for skader eller i værste tilfælde dødsfald, hvis man ikke er uddannet til at betjene de store maskiner. Så selvom der er firmaer, som udlejer rendegravere, bør man under ingen omstændigheder prøve kræfter med maskinen – med mindre man er uddannet til at betjene dem og kender til de sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Send til en kollega

0.047