23948sdkhjf

Her opstår skimmelsvamp i konstruktioner oftest

Skimmelsvamp er en drilsk størrelse, som kan findes i alle boliger og konstruktioner.

Hvis man har styr på symptomerne bag den irriterende husplage, kan man dog både forebygge og bekæmpe skimmelsvamp. Hos dansk-skimmel.dk er man eksperter i skimmelsvamp og tilbyder derfor uforpligtende undersøgelser af alle former for konstruktion. Som professionelle i branchen har de et gennemgående kendskab til skimmelsvampen, og de har derfor peget et par steder ud, hvor der oftest kan forekomme. De kommer med et par rum, man bør holde særligt øje med, hvis man vil undgå skimmelsvamp.

Skimmelsvampen er en plage, som rammer organiske materialer i konstruktioner. Det vil altså sige træ, pap og andet, hvor det er muligt for svampe at vokse og sprede sig. Skimmelsvampen vokser nemligt i særligt fugtige områder, hvor fugtigheden på overfladerne er over 75 %. Hvis fugtigheden på organiske materialer overstiger 95 %, er situationen yderligere forværret, da det giver rigtig gode muligheder for skimmelsvampen til at sprede sig eksplosivt. Skimmelsvampen vokser nemlig allerbedst, hvor der dannes kondens.

Badeværelset er en sikker vinder i skimmelsvampsbingo
En af de absolut sværeste rum at holde fri fra skimmelsvamp er badeværelset. Primært grundet den konstante fugt, som cirkulerer i rummet. Det er stort set en umulighed helt at holde skimmelsvampen ude af badeværelset.

Dog kan man sagtens gøre noget for at forebygge, at skimmelsvampen udvikler sig kraftigt og spreder sig. Det kræver, at man konstant lufter ud på badeværelset. Ikke blot efter bad, men også før og under, er det vigtigt at have en god ventilation i rummet. På den måde mindsker man fugtens rolle på badeværelset, og man giver dermed skimmelsvampen de ringeste vilkår for at leve og gro.  

Loftet er også et hyppigt sted
Ventilation er den ultimativt vigtigste del af kampen mod skimmelsvamp. Derfor kan man også være uheldig at finde skimmelsvamp på loftet, eller skunkrum. Hvis disse arealer er dårligt ventileret øger det muligheden for, at skimmelsvampen kan vokse.

Det er derfor vigtigt, at man sørger for at sikre loftets ventilation ordentligt, så man kan forebygge og forhindre skimmelsvampen. Det kan for eksempel ske ved, at man sikrer en god isolering. Hvis der er isoleret forkert på loftet, og der kan komme fugt ind til organiske materialer, er det nemmere for skimmelsvamp at vokse.

Kælderen er formentligt det første sted
Det sted, hvor allerflest danskere oplever skimmelsvampen, er kælderen. Det skyldes, at den nederste etage huset befinder sig under jorden, og dermed bliver påvirket af fugten i jorden. Som hovedregel vil man kunne opleve skimmelsvamp i kælderen - det er næsten umuligt at komme fuldstændig til livs. Dog kan man gøre meget ved igen, at sørge for en god udluftning af lokalet.

Hvis man er flittig i sin udluftning af kælderen, vil man kunne komme de værste angreb til livs. Luft gerne ud flere gange om dagen i perioder af fem til ti minutter ad gang. Så er du sikker på, at det i hvert fald ikke begynder at vokse eksplosivt og bliver til et alvorligt problem.

Send til en kollega

0.032