23948sdkhjf

Cirkulær økonomi: Har du overvejet at sælge dit gamle elektronik?

Vidste du godt, at du kan sælge dit gamle og brugte elektronik? Altså komme af med det og faktisk tjene penge på det?

Salg af computer eller anden generel salg af elektronik bliver i dag større og større. En af årsagerne er, at vi er ved at blive mere og mere klimabevidste. Vi ved, at vi ikke længere blot skal forbruge og smide væk. I stedet skal vores produkter genbruges af andre eller genbruges til at lave nye produkter. Dette gælder også brugt elektronik, som du i dag kan sælge videre og få lidt mere samvittighed på klimakontoen. 

Hvad er cirkulær økonomi?
Cirkulær økonomi er en term, verden især er blevet introduceret for de seneste år. Vi er blevet mere og mere bevidste om vores personlige belastning af klimaet. Det er ikke længere kun de store globale virksomheder, der skal tage ansvar for klimabelastning - det skal vi alle. Derfor har vi i dag termen cikulær økonomi. Denne term dækker over den cirkulære tankegang, hvordan vi forbruger og hvordan vores produkter bliver fremstillet. Alt dette set med de bæredygtige briller på. Det at bruge og smide væk er ikke bæredygtigt. Derfor skal de produkter, vi i dag køber, gerne forblive inde i et økonomisk kredsløb. Det skal altså ikke blot bruges af dig for at ende som affald.

Et produkt har mange flere muligheder end det - det kan nemlig genbruges af andre eller det kan indgå i ny produktion som genbrugsmateriale. Cirkulær økonomi handler om at forlænge vores resursers levetid. At vi køber ting, som kan repareres, når de går i stykker, sælges videre eller blive brugt som en del af noget nyt - og ikke ende som skrald. 

Sådan sælger du din gamle computer 
De fleste kender til almindelige genbrugsstationer eller genbrugsbutikker. Det er dog ikke her, hvor du skal sælge din gamle og brugte elektronik. Faktisk findes der butikker som Blue City som specialiserer sig i at opkøbe gammel og brugt elektronik både af private og af virksomheder. I følge Blue City bruger vi i gennemsnit kun vores telefoner i halvandet år, før vi skifter den til en ny og bedre model. Vores TV får i gennemsnit en levetid på to år hjemme i privaten. Oveni dette er det kun omkring 20 procent af vores elektronik, som i dag bliver genbrugt. I stedet lægger vi det i skuffen, og lader den gamle telefon ligge der. Lige indtil vi finder den på grund af en flytning, og bliver mindet om, at vi engang havde en iPhone 5.

Derfor har Blue City valgt at skabe en butik der køber og sælger brugt elektronik. Hvis du vil sælge din gamle tablet, telefon, TV eller computer, skal du blot møde op med den fyldt opladt, med det ekstraudstyr du har og med dit ID. herefter vurderer de stand og giver dig en pris, så elektronikken kan sælges videre. Selvfølgelig renser, nulstiller og sletter de også alt din data, så det skal du ikke bekymre dig om.

Send til en kollega

0.047