23948sdkhjf

Vigtige ting at kende til inden du skaffer bilforsikring

Man håber aldrig, at man får brug for dem, men der er desværre ingen vej uden om det.

Forsikringer, og specielt forsikringer til biler hvor uheld og motorproblemer ofte opstår, er essentielle, da det er sådan et usikkert område, og man vil nødig stå uden penge til reparation. Dog kan det være svært, både for nye bilejer, men også for erfarne, at finde rundt i de forskellige forsikringer. En billig bilforsikring afhænger nemlig af mange ting. Læs mere om dette nedenfor. 

Hvilke faktorer afgør prisen på din bilforsikring?
Forsikringer er ikke som prisen på en almindelig vare, som forholder sig relativt fast og ændrer sig alt efter, hvilket brand man vælger at købe. Nej, forsikringers pris, specielt bilforsikringer, ændrer sig efter personen, som ønsker at erhverve sig dem. Det er med andre ord dig, som styrer prisen, og det er ikke ikke på den gode måde. 

Det hele handler om risiko, og nogle demografier har større risiko end andre, når det kommer til at skulle få brug for deres forsikringer. Prisen afhænger for eksempel af din anciennitet, din biltype og alder på bilen, samt hvor i landet du bor. Er du under 25, bor i en storby og har en ældre bil, så vil du formentlig betale noget mere end en 45 årig boende i en landsby med en nyere bil. Dette skyldes, at ulykkesraten og skadesrisikoen er marginalt højere for de unge end de ældre, og derfor har forsikringsselskabet større risiko for at punge ud. 

Hvilken type bilforsikring skal du vælge? 
Der findes to forskellige typer bilforsikring; en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Kaskoforsikringer er dyrere end ansvarsforsikringer, men det skyldes, at du er dækker for mere. Dette gælder stenslag, trafikuheld, tyveri og andet. Har du gæld i bilen eller leaser den, så er det obligatorisk at anskaffe en kasko. Denne type forsikring er oftest at anbefale, men hvis du har en ældre model, som ikke er forgældet, kan du nøjes med en ansvarsforsikring. Deriblandt, skulle du være heldig og være ude for få uheld i trafikken, så vil du kunne have din selvrisiko højt. Dette vil kunne formindske din årlige forsikringspræmie med en hel del. En høj selvrisiko har sine fordele på den årlige præmie, men den kan desværre også gøre dig nødsaget til selv at punge ud for mindre skader - stenslag, ridser og smadret spejle med mere. 

Undersøg markedet 
Det er muligt at spare mange penge, hvis man undersøger markedet og tager sig godt til at finde en bilforsikring. De fleste hjemmesider med bilforsikringer kan oplyse dig et godt estimat af, hvad du skal bruge på din bilforsikring. På disse sider skal du oplyse: Nummerplade på bilen, din alder, din adresse, din anciennitet ( hvor mange år uden skade, du har haft), størrelsen på din selvrisiko, et overslag på hvor mange kilometer du regner med at køre om året, samt hvorvidt du vil have kasko eller ansvar. 

Send til en kollega

0.015