23948sdkhjf

Kan det betale sig at købe dyre vinduer?

Selv de bedste vinduer holder ikke evigt, og det er en ofte en store investering, når vinduerne skal skiftes.

Håndværkernes arbejdskraft kan nemt udgøre en stor del af prisen, så man kan spare mange penge, hvis man selv er i stand til at udføre arbejdet.

Vinduernes pris udgør også en stor udgift, og der er stor variation i priserne, når man sammenligner de dyreste og billigste vinduer på markedet. Spørgsmålet er kort sagt, om det kan betale sig at købe dyre vinduer, eller om man trygt kan vælge de billige.

Hold øje med vinduets specifikationer
Billige vinduer hos en lavpris-producent kan sagtens være en god investering. Det er primært vigtigt, at man kigger på vinduernes specifikationer, når man sammenligner vinduerne.

Du skal især holde øje med antal lag af ruder, energiklasse og vinduesrammens materiale, da disse specifikationer er de vigtigste i forhold til vinduets energivenlighed og ikke mindst holdbarhed.

Vinduer i træ kan sagtens holde i mange år, men de kræver til gengæld også vedligehold. Det skal du være forberedt på, når du vælger vinduer. Med andre ord kan det måske betale sig at betale ekstra for et mindre vedligeholdelseskrævende materiale, hvis du ikke har lyst til at male vinduer.

Vælg en dansk producent
Det er altid en god idé at vælge en dansk producent i forbindelse med vindueskøb – uanset om man vælger de dyre eller de billige vinduer.

Hvis du vælger billige vinduer, skal du være mere opmærksom på kvaliteten, når du modtager vinduerne, og det er en fordel, hvis du kan komme i kontakt med producenten, hvis der skulle væres problemer med vinduet.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du ikke kan benytte returret, hvis du har købt vinduer i specialmål. Det skyldes, at vinduerne er lavet specielt til dig, og derfor kan de ikke umiddelbart sælges til andre for den samme pris. Du har dog stadig reklamationsret, hvis der skulle være fejl ved vinduet.

Ved udenlandske producenter kan det være svært at benytte reklamationsretten. Derudover kan du også risikere, at der gælder andre regler i udlandet.

Gå efter vinduer med lang garanti
Vinduesproducentens tiltro til sit eget produkt siger meget om kvaliteten på produktet. Hvis der er samme garanti på et dyrt og et billigt produkt, så er der større sandsynlighed for, at kvaliteten er nogenlunde ens.

Gode vinduer kan holde i rigtig mange år, så de fleste vinduesproducenter bør som minimum kunne tilbyde 10 års garanti. Her skal du naturligvis huske, at det er minimumsholdbarheden.

Gode vinduer kan holde i 30 år eller mere, så der er tale om en god investering, som kan give besparelser på varmeregningen i mange år frem.

Kig på kundetilfredshed
Andre kunders erfaringer er vigtige i forhold til at vurdere kvaliteten af produktet, og internettet har gjort det nemt at opdage dårlige producenter.

Uanset om der er tale om billige eller dyre vinduesproducenter, så kan du sandsynligvis finde udtalelser fra tidligere kunder. Du må dog ikke se dig blind på de gode anmeldelser. I stedet er det en god idé at kigge på de middelgode, så du kan se, hvad andre kunder har haft af klager i forhold til deres køb.

Husk på – hvis en vinduesproducent har haft tusindvis af kunder, så er det ikke sandsynligt, at de kun har fået ros. Det vigtigste er blot, at de er til at komme i kontakt med, og at de har håndteret eventuelle klager på en professionel måde.

Kvalitet kan betale sig ved specialprodukter
I nogle situationer kan det være en god idé at undgå de billigste vinduesproducenter, og det er især, hvis du er på udkig efter specialprodukter.

Man kan for eksempel kigge på JNA der specialiserer sig i træ/alu-vinduer, hvor der for alvor er mulighed for at specialdesigne vinduer i træ og aluminium. Det er især en fordel, hvis du har nogle specielle ønsker til dine vinduer, og derudover kan du også være sikker på, at de har viden og den nyeste udvikling indenfor træ- og aluminiumsvinduer.

Omvendt kan du være mere tryg ved at vælge en billig producent, hvis du bare skal bruge standardvinduer – og derudover også følger de øvrige råd.


Send til en kollega

0.015