23948sdkhjf

Et sidste farvel

Det er svært at sige det sidste farvel. Specielt når det er til et menneske, der stod os meget nært såsom en partner, forældre eller barn.

Det kan føles helt uoverskueligt at skulle sige farvel, og det er ikke kun på grund af sorgen, der medfølger, men også på grund af alle de beslutninger, man skal tage. Der skal tages stilling til mange ting såsom valg af bedemand. Heldigvis kan man få en del hjælp af bedemanden, når der først er valgt én. De hjælper en igennem de praktiske gøremål og foranstaltninger. De kan blandt andet hjælpe med at ansøge om begravelseshjælp, der er en offentlig økonomisk støtte, da begravelser og/eller bisættelser kan være dyre, og det ikke er altid, at man som efterladt har de største midler at gøre med. 

Begravelseshjælp
Alle kan i princippet søge om begravelseshjælp, men man er ikke garanteret begravelseshjælp, selvom man ansøger om det. Begravelseshjælpens størrelse kommer an på den økonomiske formue, som afdøde efterlader samt afdødes eventuelle ægtefælles formue. Begravelseshjælpen bliver også udregnet ud fra afdødes alder og familieforhold. Begravelseshjælpen bliver altså udregnet ud fra forskellige satser. Som sagt, så er alder en faktor, der spiller ind, og som kan have en væsentlig betydning for begravelseshjælpen. Er afdøde under 18 år, er der en fastlagt sats for begravelseshjælp, som ikke påvirkes af forældrenes eller andre pårørendes økonomi. For voksne, der efterlader sig børn, er der et minimum og maksimum beløb, som kan udbetales. Efterlader en voksen sig ingen børn eller ægtefælle, vil det derimod være den maksimale ydelse, der udbetales, såfremt at afdødes økonomiske formue er under et fastlagt beløb. Al begravelseshjælp beregnes og udbetales altså ud fra en række forskellige faktorer, og selvom det kan virke som et uoverskueligt puslespil i en uoverskuelig situation, er der heldigvis hjælp og rådgivning at hente fra bedemanden, så man ikke skal fokusere for meget på dette. Derved kan man nemmere fokusere på andre ting, som har større betydning i forhold til det sidste farvel, man ønsker at sende til den afdøde. 

Andre former hjælp
Der er andre former for ydelser udover den offentlige begravelseshjælp. Blandt andet kan man få støtte gennem Sygesikring Danmark, hvis afdøde var medlem af gruppe 1 eller 2. Her vil der således blive udbetalt et fast beløb. Hvis afdøde dog ikke var medlem af Sygesikring Danmark, kan der være mulighed for anden støtte, hvis afdøde gennem en fagforening eller arbejdsplads var tilmeldt en gruppelivsforsikring. I så fald vil der blive udbetalt et beløb, som kan variere. Denne form for støtte kræver, at man henvender sig til arbejdspladsen eller fagforeningen, og dette kan bedemanden også hjælpe med at få styr på, så man ikke behøver at tænke for meget over det. Det kan være enormt svært at tage den sidste afsked, og det kan virke uoverskueligt med alle de forskellige ting, man så skal tage stilling til. Men, der er hjælp at få, og når bedemanden først er valgt, så kan de hjælpe dig videre i forløbet samt sørge for de ting, man ikke altid selv har overskud til at forholde sig til.

Send til en kollega

0.016