23948sdkhjf

Teleselskaberne i Danmark øger investeringerne

Der ses netop nu en tendens til, at de danske teleselskaber er tvunget til at øge deres investeringer på ny teknologi.

Teleselskaberne er i forvejen presset på økonomien, men disse investeringer er nødvendige, for at de ikke ender med at hænge efter konkurrenterne i sidste ende.

Af denne årsag bliver der netop nu anvendt masser af penge på blandt andet opgraderinger og udvidelser af telenettet fra teleselskaberne side. Det er især behovet for mere kapacitet på de faste internetforbindelser, der kræver enormt store investeringer. Disse sker nu via de lynhurtige fibernet.

Der er nødt til at være mere kapacitet på de faste internetforbindelser, såfremt teleselskaberne skal have nogen som helst forhåbning om at kunne følge trit med efterspørgslen. Sker dette ikke, vil de højst sandsynligt ikke kunne fortsætte med at levere det bedste internet samt det billigste internet til danskerne.

Behov for aktion fra myndighederne og politikerne
For at kunne give danskerne det optimale internet kræver det, at myndighederne og politikerne skrider ind i sagen. Der er nemlig en uundgåelig konflikt mellem stigningen inden for datatrafik og de investeringer, der bliver lagt i opgraderingen og udvidelsen af både bredbånds- og mobilnettet. Derfor er der fra politisk side nødt til at ske noget, så teleselskaberne får de helt rigtige betingelser og vilkår for at kunne blive ved med at investere i dette.

TDC planlægger at investere et sted mellem 4,4 og 4,8 milliarder kroner i perioden over de næste tre til fem år. De har altid stået bag størstedelen af investeringerne i de årlige danske teleinvesteringer. Det er i kraft af deres position som det største selskab inden for både kabel-tv-net, fastnet, mobilnet og internetforbindelse.

Det er ikke kun TDC, der skruer op for investeringerne, men det samme gør Telia og 3. Disse har dog ikke ønsket at oplyse konkrete beløb ligesom TDC.

Med 5G-teknologi kan du få et endnu hurtigere internet
Det er også den nye 5G-mobilteknologi, der er skyld i, at de danske teleselskaber er tvunget til at bruge store summer af penge på opgraderinger samt udvidelser af telenettet. Denne nye teknologi bygger oven på 4G-mobilnettet

Det skal dog nævnes, at der kommer til at gå i hvert fald fire år før, at danskerne får kapaciteten og hastigheden på 5G forbindelserne. Dette er modsat, hvad mange muligvis går og tror. Det skyldes blandt andet, at de danske teleselskaber endnu ikke kan få adgang til de bestemte frekvenser, der kan få denne udvikling i gang.

De tre mobilnet i Danmark er opdateret til at kunne bruge 4G-mobilteknologi, men der er ingen tvivl om, at der vil opstå en revolution med 5G. Hastigheden på 5G er op til 100 gange hurtigere sammenlignet med 4G, og det bliver derfor enormt spændende at opleve, hvad der kommer til at ske inden for dette område i fremtiden.

Der er dog ingen tvivl om, at du som dansker vil kunne opnå et stabilt og hurtigt internet med fremkomsten af 5G-teknologi. Og det betyder blandt andet, at du vil få langt bedre streaming.


Send til en kollega

0.046