23948sdkhjf

Faldstammerenovering sikrer længere levetid på rørsystemer i etageejendomme

Tidligere udskiftede man faldstammer efter en levetid på omkring 70-80 år. Det er en lang og meget krævende proces, som kan undgås ved en faldstammerenovering. Du kan læse mere om vedligeholdelse af faldstammer og renovering af disse her.

Hvad er en faldstamme?

En faldstamme er det lodrette afløbsrør i en etageejendom, som sikrer, at spildevand fra alle etager løber sikkert igennem afløbet. Det er et yderst vigtigt rør, og det er derfor afgørende, at det er solidt og holder så længe som muligt. Det kan dog ikke undgås, at en faldstamme skal renoveres eller udskiftes over tid. En faldstammerenovering er klart at foretrække, da det er mindre omfattende end en udskiftning af røret.

Vedligeholdelse af faldstammer

Som udlejer kan det være svært at styre, hvad der bliver smidt i afløbene i de forskellige lejligheder i en ejendom. Du kan dog opfordre dine lejere til at undlade at smide eksempelvis brugte vatrondeller i toilettet eller hælde overskydende olie fra stegepanden ud i køkkenvasken. Det er muligt, at nogle lejere ikke er klar over, hvilke ting der ikke må smides i afløbet, ligesom det heller ikke er sikkert, at de er klar over, hvilke konsekvenser stoppede afløb har for hele ejendommen. Det kan derfor være en god idé at gøre dine lejere opmærksom på dette, så alle i din ejendom er opmærksom på det, og man dermed gør en fælles indsats for vedligeholdelse af faldstammen i ejendommen. 

Få en klimabevidst leverandør til at rense dine rør

Som beboer kan man gøre meget selv for at forebygge tilstopninger i afløb, men over tid bør alle rør og afløb tjekkes og eventuelt renoveres eller udskiftes. Hos Greenpipe har de udviklet en reliningmetode, der sikrer en længere levetid på faldstammer, så de ikke behøver at skulle udskiftes. En faldstamme relining bliver udført ud fra tre processer: rensning, udtørring og relining. Først bliver faldstammen renset i bund, hvorefter den udtørres med varm luft. Her tager man også en indvendig TV-inspektion af røret. Til sidst påføres materialet polyurethan i et jævnt og glat lag på indersiden af faldstammen, så den indvendige side af røret står som nyt. Da materialet er elastisk, sætter det sig også i eventuelle revner i røret. Når Greenpipe genbruger rørsystemer på denne måde i beboelsesejendomme, mindsker man 60% CO2 udledning pr. lejlighed i forhold til en traditionel udskiftning af faldstammer. Med Greenpipe får du altså en klimavenlig renovering af faldstammer

Send til en kollega

0.047