23948sdkhjf

Sådan gør du din bil klar til frost og kulde

Vinter, frost og kulde rammer din bil, ligesom det rammer så meget andet i vores hverdag.

Alt bliver bare en lille smule mere besværligt, og man skal være opmærksom på ting, som man normalt ikke behøver at være opmærksom på. Der er nogle ting, som du lovmæssigt skal sikre dig, og så er der nogle ting, som bare af fornuftige årsager er gode at have styr på, når du vil gøre din klar til vinterens strabadser. Vi tager dig igennem de vigtigste her. 

Husk dine vinterdæk
Dette er den vigtigste post i dit vinterregnskab, fordi det er (næsten) lovpligtigt at have vinterdæk på bilen. Det er som sådan ikke lovpligtigt at have vinterdæk, men det er lovpligtigt at køre med en mønsterdybde på 1,6 mm, og det anbefales i høj grad at benytte sig af endnu dybere mønsterdybde. Man kan som bekendt ikke være for sikker i trafikken. 

Samtidig sikrer øget mønsterdybde, at man kan starte på bakker og glatte overflader, og derfor er det så vitalt, at man benytter de rigtige dæk. Det behøves ikke være så dyrt igen – særligt ikke, hvis man sammenligner dækpriser og finder billige vinterdæk på den måde. Dit autoværksted har helt sikkert en holdning til, hvad der er godt, og han tager sig gerne betalt i dyre domme. Du kan godt gøre det bedre end det. Hvis du selv bruger lidt tid online, så finder du hurtigt de samme dæk til en lavere pris. Fx har Deakleader.dk et stort udvalg af billige vinterdæk

Få din gamle bil ud at køre
Har du en gammel bil, som du egentlig ikke havde tænkt dig skulle ud at køre i vinterens kulde? Så bør du kraftigt overveje, om det ikke vil være for bilens eget bedste, at du kører et par ture i den for at sikre, at den kan starte til foråret. 

Det er nemlig med biler, som det er med andre større mekaniske enheder; hvis du ikke holder dem i gang løbende, kan du ikke regne med, at de vil starte op igen, når du har brug for dem. Vi kender det også fra landbrug, hvor store arbejdsmaskiner har fået kulde og frost i flere måneder, og når det så er forår igen, kan de ikke starte, fordi de har været udsat for store temperaturudsving med fugt og frost. 

Det er ikke en god kombination, og vi anbefaler derfor kraftigt, at du sikrer dig, at motoren godt kan klare mosten i frosten ved at køre ture i den og få motoren i gang. 

Sørg for at have god tid om morgenen
Alting går bare en smule langsommere, når det er vinter på vejene. Det starter allerede hjemme i din indkørsel, hvor det kan tage tid at få frosten af ruderne. Sæt 5-10 minutter ekstra af om morgenen, hvis du vil undgå at komme for sent på arbejde. Men herefter bliver det ikke just nemmere. 

Trafikken går nemlig af logiske årsager en del langsommere, og der vil ofte være kødannelse. Vi kører langsommere, fordi vi naturligt nok kører mere forsigtigt på glatte veje. Samtidig er der bare ganske enkelt flere biler på vejene, fordi færre tager cyklen, når det er koldt, og samtidig er offentlig transport heller ikke sjovt om vinteren. 

Der vil også være flere uheld, hvilket igen leder til kødannelse, og vi anbefaler, at du tænker alle disse ulejligheder ind i dine rutiner, når du skal vurdere, hvor tidligt du kan tillade dig at stå og stadig nå på arbejde i tide.

Send til en kollega

0.047