23948sdkhjf

Smarte LED-løsninger til fabriks- og lagerhaller

Rigtig mange danske virksomheder benytter sig af fabriks- og lagerhaller i deres forretning. Er dette også tilfældet i dit job, så læs med her!

Oplevelsen er nemlig, at selvom rigtig mange virksomheder i dag er fokuserede på grøn omstilling og godt arbejdsklima, ja så er der fortsat rigtig mange, der ikke har fået optimeret belysningen i deres fabriks- og lagerhaller. Og det er virkelig synd af flere indlysende årsager. Alt sammen noget, vi her vil gennemgå. 

LED udviklingen 
Det handler om LED-lys. LED har været på markedet i en række år, men fra starten fik LED-produkter et lidt blakket ry for at give noget kunstigt og dårligt lys. Dette er i dag en helt anden historie. LED-markedet er i rivende udvikling, og der er et hav af producenter og virksomheder indenfor feltet på verdensplan. Den store konkurrence og innovation indenfor feltet har gjort, at man i dag kan få et meget bredt sortiment af højkvalitetsbelysning til meget attraktive priser.  

Hvorfor LED
Ud over den kvalitetsmæssige fordel, er der en række faktorer, der ligger til årsag for, at LED i dag er den helt rigtige belysningsløsning. 
-LED belysning holder meget længere end gammeldags lysstofrør og pærer.
-Alt efter behov, kan man få LED-lys i lige den styrke (lumen), man har behov for - dette er meget vigtigt, når man skal have belyst en stor hal, hvor der ofte er højt til loftet. 
-LED fås i et hav af farver fra varm hvid (2700K) til dagslys (6500K) - eller RGB (Red Green Blue), som kan vise millioner af farver. 
-Priserne er blevet meget konkurrencedygtige, og investeringen er derfor ofte hurtigt tjent hjem.
-Man er med til at støtte den grønne omstilling og bidrager til lavere C02 udledning. 

Hvad skal man vælge
Som nævnt fås der et hav af LED produkter. Når man skal vælge den helt rigtige belysning til fabriks- og lagerhaller, er der nogle oplagte produkttyper, man bør se på. Her en række, der forhandles af den anerkendte LED-forretning PlusLED. PlusLED har bl.a. en webshop, hvor man kan læse mere og finde alle produkterne. 

LED Armatur
LED armatur er et helt oplagt bud. Man kan få dem med indbygget LED, som gør dem billigere, flottere og mere modstandsdygtige overfor snavs og fugt. Ofte kan LED armaturer serieforbindes og opsættes med nemme og smarte kliksystemer, så det er hurtigt og nemt at montere. LED armaturer er rigtig gode til loftsbelysning i store hal-områder og fåes i alle størrelser og styrker, så man kan få lige det, der er brug for i jeres hal. 

LED Strips
LED Strips har vundet rigtig meget frem på markedet de senere år. Ift. LED armatur er de gode, hvor pladsen er trang, eller man ikke har et frit loft at montere lyset på. LED strips kan både monteres i kanten af loftet, men egner sig også rigtig godt på lodrette flader, eller under skabe og i udhæng. Mange bruger LED strips sammen med LED armaturer, så man kan dække alle områder.  

Skinnesystemer
Er man ikke til LED armaturer, eller har en mindre hal, kan man også vælge LED skinnesystem. Disse er smarte, da man monterer skinner, hvor man har brug for lys, og så monterer man de LED-lamper, man har brug for i skinnerne. Systemerne kan sættes sammen på kryds og tværs, og man kan vælge mellem forskellige lamper i monteringen. Har man fx brug for at have spotfokus på områder på gulver, kan dette være en rigtig god mulighed. 

LED Lyspaneler
Slutteligt er der også de meget populære LED lyspaneler. Også kaldet 60x60 paneler. De giver nærmest en ovenlyseffekt, da det er store firkanter med hvidt blødt lys, der monteres helt oppe i loftet. Disse er bedte i undersænkede lofter, og fungerer rigtig godt i områder med lavere til loftet, eller kontorområder, hvor medarbejdere sidder eller står og arbejder.  

Ny, lækker LED belysning er med til at gøre en stor forskel for arbejdsmiljø, pengepung og klimaet. Vi håber, at ovenstående har givet inspiration til at komme i gang.

Send til en kollega

0.062