23948sdkhjf

Effektiviser produktudviklingen med CAD/CAM-værktøjer

I en produktudviklingsproces er der mange elementer, som kræver meget opmærksomhed, og det kan derfor virke som en uoverskuelig proces at komme fra en idé til et færdigt produkt. CAD/CAM-værktøjerne er en effektiviserende software, som kan hjælpe dig til en mere overskuelig produktudvikling. Læs mere om værktøjerne her.

Hvad er CAD?

CAD står for Computer Aided Design, som betyder at et design af et produkt er støttet af og hjulpet på vej af en computer. Det vil sige, at tegningerne af et kommende produkt bliver lavet digitalt i stedet for manuelt. Denne automatisering kan anvendes til at skabe og ændre samt analysere og optimere et design. Derudover kan det være med til at øge designerens produktivitet og kvaliteten på produktet. 

Hvad er CAM?

CAM er en forkortelse for Computer Aided Manufacturing, hvilket betyder, at man bruger en software til at styre de maskiner, der fremstiller et produkt. CAM-værktøjets primære formål er at effektivisere produktionsprocessen, hvilket sker i samarbejde med CAD-softwaren. For at gå fra tegning til produktion af et produkt, tager man geometrierne fra CAD-tegningerne for at skabe nogle koder, som CAM-softwaren bruger til at styre maskinerne. På den måde hænger CAD- og CAM-værktøjerne sammen, og det er ved brugen af begge software, at man går fra en tegning af en idé til det færdige, fysiske produkt. 

Fordele ved CAD/CAM-værktøjerne

En af de primære fordele ved værktøjerne er en effektivisering af produktudviklingsprocessen. At den manuelle tegning erstattes med en digital tegning gør, at designeren har flere muligheder og kan nemmere rette til i processen. Denne automatisering gør det dermed til en mere overskuelig proces for både designer og producent. Med en totalleverandør er det også muligt at skabe et samarbejde mellem de to steps, der gør tiden mellem oprindelig idé og færdigt produkt kortere og dermed mere økonomisk.

Erfaren virksomhed som totalleverandør

Hos Reservedelsfabrikken (RDF), som fungerer som totalleverandør, vægter de samarbejdet i produktionsmiljøet højt, hvilket er til stor fordel for dig som kunde, da det skaber en mere gnidningsfri og økonomisk proces. De vægter ligeledes en god kommunikation mellem medarbejdere og kunde, så alle parter er opdaterede i forhold til planen. Hos RDF har de erfaringen inden for området, der kan hjælpe dig i din produktudvikling. 

Send til en kollega

0.062