23948sdkhjf

Hvad gør en A-kasse til en god A-kasse?

Skal du til at melde dig ind i en A-kasse som nyuddannet, eller overvejer du at skifte fra din nuværende A-kasse?

Så gør du dig sikkert en masse tanker om, hvilken udbyder der er den bedste for dig. Men hvad gør egentligt en A-kasse til en god A-kasse? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

En A-kasse er ikke bare en A-kasse!
For mange virker A-kasserne forholdsvis ens. Men der er faktisk kæmpe stor forskel på de forskellige A-kassers renommé og på kvaliteten af deres service. Du kan se eksempler på nogle af de mest velrenommerede A-kasser her

Herudover så har A-kasserne vidt forskellige ekspertiseområder inden for arbejdsmarkedet. Den bedste A-kasse for dig er derfor en A-kasse, der er specialiseret inden for netop dit felt og er stærk på de ydelser, der er vigtige for netop dig.

Vælg en A-kasse inden for din branche
Det er først og fremmest en rigtig god idé, at du vælger en A-kasse, der er specialister inden for den branche, du er uddannet inden for og/eller arbejder i. Arbejder du for eksempel inden for kommunikationsbranchen, er det en stor fordel at vælge en udbyder, der er eksperter i de forhold, der gælder inden for kommunikationsbranchen. Det gør nemlig, at A-kassen er specialiseret i netop din arbejdssituation og derfor kan rådgive dig langt bedre.

Vælg A-kasse, der matcher din arbejdsform
Herudover er det en god idé at vælge en A-kasse, der er eksperter inden for den beskæftigelsestype, du har. Er du eksempelvis fuldtidsansat, selvstændig eller freelancer? Hver af disse ansættelsesformer kan indebære forskellige udfordringer, når det kommer til ledighed. Derfor opnår du bedre og mere effektiv rådgivning ved at vælge en A-kasse, der er godt sat ind i din aktuelle ansættelsestype.

Er du nyuddannet?
Ja, så er det – foruden ovenstående råd – vigtigt, at du finder en A-kasse, der er særligt stærke i at hjælpe nyuddannede på vej i deres nye karriere. Her kan de for eksempel hjælp dig med, hvordan du bedst udformer dit CV og skriver din ansøgning, så den slår igennem – til trods for at du ikke har så stor erhvervserfaring endnu. A-kassen kan også give dig gode råd til, hvordan du mest effektivt søger jobs uopfordret som nyuddannet. Spørg gerne rundt i dit netværk, hvilke A-kasser andre har haft gode erfaringer med som dimittend.

 Vigtigst af alt er det dog, at du, som nyuddannet, melder dig ind i den ønskede A-kasse inden for tidsfristen. Ellers er du nemlig ikke berettiget til dagpenge straks efter uddannelsens afslutning. Ifølge dr.dk glemmer alt for mange unge at tilmelde sig en A-kasse inden for fristen og står derfor uden forsørgelse umiddelbart efter endt uddannelse. Så husk at melde dig ind, senest 14 dage efter, du har modtaget din afsluttende karakter.

Send til en kollega

0.015