23948sdkhjf

Din guide til et bedre syn

Vores sanser er med til at afgøre, hvor meget vi trives i dagligdagen. Det sætter krav til, at vi foretager nogle ændringer, hvis vi oplever problemer med blandt andet synet eller hørelsen.

I denne artikel bliver du klogere på, hvordan du passer på dit syn. 

Arbejde
Nogle mennesker har et mere synskrævende arbejde sammenlignet med andre, derfor er det fordelagtigt for nogle at hjælpe øjnene på arbejdspladsen. Sidder du eksempelvis på en kontorstol med en eller flere skærme foran dig i dagligdagen, kan du med fordel mærke efter, om du har brug for et par skærmbriller eller arbejdsbriller. Du kunne også være chauffør, hvor dine øjne skal kunne orientere sig konstant.

Uanset dit erhverv vil en indikator på synsgener eksempelvis være, at du nemt bliver ufokuseret, får hovedpine, oplever træthed eller spændinger i hovedet. 

Skærmtid 
Det leder os direkte over i næste punkt, der omhandler den generelle skærmtid. Aldrig har vi mennesker brugt mere tid foran en skærm, som vi gør i dag. Mange af os udsætter vores øjne for det såkaldte blå lys et utal af timer hver eneste dag. Udover at det kan være hårdt for dine øjne, kan det også have en indvirkning på din generelle trivsel.

Udover at du naturligvis kan blive bedre til at lægge mobilen eller andre tablets til side, så kan du også få en brille, der skåner dine øjne for blåt lys.  

Find hjælp hos en optiker
Uanset dine fornemmelse for, hvorfor du oplever problemer eller gener med dit syn, er det altid en god ide at opsøge en optiker. Foruden den oplagte synsprøve, du skal have foretaget, kan du også blive vejledt i, hvordan du skåner dine øjne i dagligdagen. Det kan være, at du skal have forskellige briller, du kan skifte imellem, så dine øjne bliver skånet på bedst mulige måde uanset situation. 

Kan du af forskellige årsager ikke lide at opsøge en optiker på deres adresse, kan du med fordel vælge en optiker, der kan tage en synsprøve i dit eget hjem. På den måde kan du få professionel hjælp i det private, hvis du foretrækker dette.

Uanset om du selv opsøger en optiker, eller optikeren opsøger dig, så er det vigtigt at handle på synsgener. Overser du symptomer på mistrivsel, kan du på længere sigt skade dine øjne og nedsætte din livskvalitet kraftigt. 

Send til en kollega

0.047