23948sdkhjf

Bliv klogere på varmepumper og deres funktion

Du har garanteret hørt om en varmepumpe før, men er du egentlig klar over dens fordele og funktioner?

En varmepumpe er et varmesystem, der er mere miljøvenligt end de fleste andre. Den bruger nemlig dine omgivelser til at producere enten varm luft eller varmt vand.

 Derfor er en varmepumpe på mange måder en god investering. Her bliver du klogere på den funktioner.

 Hvordan virker en varmepumpe?
 En varmepumpe bruger som sagt dine omgivelser til at generere varme indenfor. Det vil sige, at den bruger udendørsluft og udsugningsluft til at producere varme. Det er derfor et miljøvenligt system, som ikke forurener lige så meget som mange andre varmesystemer. Der findes to former for varmepumper: en luft-til-luft-varmepumpe og en luft-til-vand-varmepumpe. Som deres navne indikerer, producerer den ene varm luft, mens den anden producerer varmt brugsvand og vand til radiatorer, gulvvarme m.m.

 En varmepumpe fungerer både alene og som et supplement til dit nuværende system.

 Hvad koster en varmepumpe?
 Det er svært at sige, hvad en varmepumpe koster, for det afhænger naturligvis af flere ting. Det kommer blandt andet an på, hvilken type varmepumpe du vælger. Desuden afhænger det af den forhandler, du vælger. Hvis du er nysgerrig på, hvad en varmepumpe koster for dig, er det en god idé at besøge en forhandler.

 En varmepumpe skal ses som en investering, da den selvfølgelig koster noget i anskaffelsespris og montering. Til gengæld sparer du penge på dit fremtidige varmeforbrug. Derfor tjener du dine penge ind igen. En varmepumpe bruger nemlig langt mindre energi, end den selv producerer, så derfor er der mange penge at spare på den lange bane.

Hvis du skal blive klogere på, hvor meget du sparer med en varmepumpe, skal du blandt tænke over, hvor stor din bolig er, hvilket system du har nu, hvor meget du normalt bruger i varme.

Hvis du skal spare så meget som muligt, skal du være sikker på, at din varmepumpe er korrekt indstillet. Der er nemlig forskel på, om din varmepumpe skal bruges til radiatorer, gulvvarme eller noget tredje.

Skal du vælge en varmepumpe?
Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt en varmepumpe er det rette valg for dig, er det altid en god idé at tale med en forhandler, der ved en masse om varmepumper. En forhandler kan nemlig kigge på dit specifikke tilfælde og vurdere, om en varmepumpe er en god investering for dig. 

Send til en kollega

0.031