23948sdkhjf

Bliv klar til campingsæsonen

Danmark er et land, hvor der camperes meget. Nogle camperer endda det meste af et år, mens andre nøjes med at gøre det i sommerperioden. Uanset hvor meget du camperer, giver vi her nogle tips til at blive klar til campingsæsonen.

Tjek dit udstyr

Hvis du allerede har camperet før, har du sikkert allerede det meste udstyr. Men sørg for at lave et eftertjek af dit udstyr og se, om noget er gået tabt eller gået i stykker. Nogle gange glemmer man, at noget skulle repareres, og så er det rarere at opdage det hjemme end når man er på campingpladsen og gerne bare vil nyde livet. Her er en tjekliste:

  • Gør campingvogn rent og kig efter revner og buler.
  • Vask telt og udstyr af.
  • Tjek dækkene på campingvognen inkl. dæktryk.
  • Tjek om vandsystemet holder tæt.
  • Undersøg om lys og lygter på campingvognen virker.
  • Gør vognen rent indeni, luft ud og se efter tegn på fugt.
  • Tjek at toilet, håndvask og den indvendige belysning virker.
  • Tjek at ovnen virker og lav evt. en gastest og/eller en fugttest.
  • Lav eftertjek på håndbremse, støtteben, næsehjul og lignende.

Lav en pakkeliste

I forbindelse med at du gennemgår dit udstyr kan du med fordel lave en pakkeliste med alt det, du gerne vil huske at have med på din campingferie. Det er ti gange nemmere og hurtigere at komme afsted, hvis du ved nøjagtigt, hvad du skal have med – og du har tilmed mere ro i sindet ved at køre hjemmefra. Hvis du finder ud af, at det er noget, du mangler, så tag et hurtigt lån allerede i dag og køb det nødvendige udstyr til din ferie.

Planlæg din ferie

Når du har tjek på udstyr og lavet pakkeliste, er det tid til at finde ud af, hvor og hvordan du gerne vil campere. Der er forskel på, om du vil være fastlægger et sted eller om du vil rejse rundt mellem forskellige campingpladser i din sommerferie. Det kræver forskellige slags forberedelser. Hvis du gerne vil ligge på den samme campingplads i hele sommerhalvåret, er det nogle gange nødvendigt at være lidt tidligt ude, så du er sikker på at få en plads det sted, du ønsker.

Vælg campingplads

Når du skal vælge campingplads, er det smart at lave research. Undersøg om der er de faciliteter på pladsen, som du godt kunne tænke dig, og om nærområdet lever op til dine forventninger. Derudover er det naturligvis en god idé at kigge på vejrprognosen i området, når du vælger destination. Hvis der med stor sikkerhed er regn i den tid, du ønsker at være der, kan det være bedre at vælge et andet sted og evt. et helt andet land.

Vær forberedt

Det er bedst at være forberedt på, hvis uheldet skulle være ude. Sørg for at have en ordentlig førstehjælpskasse, ekstra dæk og lignende, så du er lidt selvhjulpen i tilfælde af uforudsete begivenheder. Det kan også være en idé at gennemgå sikkerhedsforanstaltninger og regler for at campere i forhold til brand, dyreliv og nødsituationer.

Send til en kollega

0.063