23948sdkhjf

Er 3D print din nye hobby? Gå til 3D Eksperten

Denne artikel er sponsoreret af 3deksperten.dk

Der er gået godt og vel 25 år, siden den første kommercielle 3d printer kom på markedet, og de er efterhånden gået fra science fiction til mainstream.

I dag er 3D print teknologien for længst slået igennem som et særdeles nyttigt hjælpemiddel i utallige industrier, og den er også begyndt at brede sig i de små hjem, hvor hobby- og gør det selv-folket pludselig har fået helt nye strenge at spille på.

Og både industrifolk og hobbyister kan med stor fordel kigge indenfor hos 3D Eksperten, som forhandler alt, hvad hjertet kan begære inden for 3D print – hvad enten det er produktionen i din virksomhed eller din personlige kreativitet derhjemme, du ønsker at opgradere. 

Hvad er 3D print, og hvordan fungerer det?

Som navnet antyder, foregår 3D print ganske som de printere, vi efterhånden alle sammen kender, og som virker ved at sprøjte blæk ud på papir ud fra en tekst- eller billedfil.

Ved "gammeldags" printere er resultatet i to dimensioner, og metoden kan derfor kaldes 2D print; en 3D printer gør nøjagtigt det samme – men den nøjes ikke med at lægge ét enkelt lag blæk på et stykke papir.

I stedet for blæk bruger den filamenter af plast eller andet materiale og lægger lag på lag på lag, så der dannes det tredimensionelle objekt, den printede fil beskriver.

Keine Hexerei – den bliver bare ved meget længere end en 2D blækprinter!

"Blæk" i spoleform

Den hyppigst anvendte form for "blæk" til 3D printere er plastfilamenter, som fremstilles af mange typer plast og sælges i spoler.

Den mest udbredte type er PLA filamenter, som består af polylaktinsyre, som er prisbilligt, bionedbrydeligt og nemt at arbejde med.

Der findes mange andre typer plast filamenter, og derudover er det muligt at printe med metal, keramik, glasfiber og mange andre materialer, som dog stiller særlige krav til printeren og printertypen. Læs mere på 3DEkspertens website.

3D Eksperten forhandler 3D printere af mange typer og  brands, og det er også hos 3D Eksperten, du kan købe filament af snart sagt alle gængse typer.

Og ikke nok med det: på 3D Ekspertens website finder du udførlige informationer om de enkelte typer 3D printere og filamenter, både i beskrivelsen af det enkelte produkt og i form af mere generelle artikler om eksempelvis mere om de forskellige filament typer og vejledning i brugen af dem.

Find det største udvalg af de bedste 3d printere her – 3D Eksperten er altid parat med gode råd!

Send til en kollega

0.047