23948sdkhjf

VVS-installatør: Det skal du være opmærksom på

Det er altid billigere at klare en håndværksopgave selv. Og hvis du har skruet hænderne rigtigt på, behøver det heller ikke tage lang tid. Visse opgaver er det dog en dårlig idé at give sig i kast med selv.

Nogle gange kan det sågar være direkte ulovligt. Det gælder særligt VVS-opgaver, hvor der kræves en autoriseret VVS-installatør – ellers kan det hurtigt blive dyrt.

Det giver stor tilfredshed at færdiggøre et håndværkerarbejde med dine egne hænder. Du sparer penge, og du skal ikke vente på, at håndværkeren har tid i sin kalender. Visse opgaver kan dog ende meget galt eller ende med at give dig en bøde – også selvom du har hænderne skruet rigtigt på.

Hvilke opgaver kræver en VVS-installatør?
Som udgangspunkt må du gerne selv arbejde på de dele af vandinstallationen, hvor du kan lukke for vandtilførslen med en kuglehane eller ballofix. Så er der ikke risiko for, at der opstår vandskader, hvis det du har lavet, ikke holder tæt.

Så skal du tilslutte en ny vaskemaskine eller skifte vandhane på håndvasken, er det noget, du selv kan klare.

Men er det ikke muligt at lukke for vandtilførslen, eller skal du ændre på de grundlæggende vandinstallationer i boligen – f.eks. sætte en vandhane op på et nyt sted – skal du have fat i en autoriseret VVS-installatør. Det gælder, uanset om du har brug for hjælp til VVS i København, om du mangler hjælp til VVS i Odense eller om du søger nærmeste VVS i Aarhus.

Du finder en helt unik oversigt over VVS-installatører hos novaindex.com, som kan hjælpe med alt lige fra at tilslutte et nyt gulvafløb eller ændre på kloak, brugsvandsanlæg eller installere et nyt armatur.

Tilsvarende skal du bruge en VVS-installatør, hvis du skal tilslutte et nyt gulvafløb eller ændre på kloak eller brugsvandsanlæg.

Undgå fejl, skjulte skader og store regninger
Det er ikke uden grund, at der er særlige love og regler, når det gælder vand, varme og sanitetsteknik herunder varmepumpe opsætning og jordvarme installation. Det kan nemlig gå meget galt, hvis der ikke er styr på det.

En stor del af opgaverne skal laves bag vægge eller under gulve, og her kan installationerne være svære og dyre at komme til bagefter. Derfor er det bare med at sikre, at tingene er i orden, før du lukker ind til installationerne.

Samtidig kan der opstå problemer med både forsikringen og myndighederne, hvis du ikke har haft en rigtig VVS-installatør på opgaven.

Jo, det kan hurtigt blive dyrt at gøre det selv.

Vælg en autoriseret VVS-installatør

Så skal du have den største sikkerhed for, at arbejdet på boligens vandinstallationer er i orden, og undgå at der opstår problemer med både myndighederne og forsikringen, skal du vælge en autoriseret VVS-installatør, så snart der skal arbejdes på boligens grundlæggende vandinstallation.

Send til en kollega

0.032