23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2021/S 201-522092
Offentliggjort
15.10.2021
Udbudstype
Offentligt udbud

Udbyder

I/S Amager Ressourcecenter

Opdateringer

Annullering
(14.12.2021)

Udbuddet aflyses som følge af ordregivers behov for at revidere udbudsmaterialet.

Rammeaftale om IT-løsning til drift af affaldsindsamling


I/S Amager Ressourcecenter

Udbudsbekendtgørelse

Varer

Retsgrundlag:
Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Officielt navn: I/S Amager Ressourcecenter
CVR-nummer: 34 20 81 15
Postadresse: Vindmøllevej 6
By: København S
NUTS-kode: DK01 Hovedstaden
Postnummer: 2300
Land: Danmark
Kontaktperson: Lene Skau
E-mail: lesk@a-r-c.dk
Telefon: +45 20168556
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.a-r-c.dk/
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/80219525-6ca9-4aea-beab-e442cfab4f30/publicMaterial
Yderligere oplysninger fås på den ovennævnte adresse
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes elektronisk via: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/80219525-6ca9-4aea-beab-e442cfab4f30/homepage
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til den ovennævnte adresse
Elektronisk kommunikation kræver anvendelse af værktøjer og anordninger, der ikke er almindeligt tilgængelige. Der er gratis, ubegrænset og fuld adgang til disse værktøjer og anordninger på: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/80219525-6ca9-4aea-beab-e442cfab4f30/homepage
I.4) Type ordregivende myndighed
Offentligretligt organ
I.5) Hovedaktivitet
Miljø

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Rammeaftale om IT-løsning til drift af affaldsindsamling

II.1.2) Hoved-CPV-kode
42923000 Vejeindretninger og vægte
II.1.3) Kontrakttype
Varer
II.1.4) Kort beskrivelse:

Udbuddet omfatter anskaffelse af en it-løsning, som kan understøtte driften af affaldsindsamlingen i Københavns Kommune som nærmere beskrevet i punkt II.2.4.

Udbuddet omfatter både en Rammeaftale, hvor ordregiver har mulighed for i aftaleperioden at anskaffe de omfattede ydelser, og en Leverancekontrakt for en initialleverance, som ordregiver forpligter sig til at indgå..

II.1.5) Anslået samlet værdi
Værdi eksklusive moms: 56 000 000.00 DKK
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
42923200 Vægte
72268000 Levering af programmel
72263000 Implementering af programmel
72250000 System- og supporttjenester
72254100 Systemafprøvning
72261000 Programmelsupport
72265000 Konfigurering af programmel
72514100 Servicebureauvirksomhed i forbindelse med drift af datamater
72514300 Servicebureauvirksomhed i forbindelse med vedligeholdelse af databehandlingssystemer
72514000 Servicebureauvirksomhed i forbindelse med databehandling
50000000 Reparations- og vedligeholdelsestjenester
90500000 Tjenesteydelser i forbindelse med affald
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK01 Hovedstaden
II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

Københavns Kommunes Borgerrepræsentation vedtog den 18. september 2018 at hjemtage indsamlingen af husholdningsaffald i Københavns Kommune. I den forbindelse er ansvaret for indsamlingen blevet kompetenceoverdraget til ordregiver, der således skal stå for tilrettelæggelse og implementering af organiseringen af indsamling husholdningsaffald i Københavns Kommune. Med kompetenceoverdragelsen overdrages ansvaret for indsamling og transport af affald fra private husstande, erhverv iblandet bolig og erhverv, haveforeninger samt offentlige og private virksomheder og institutioner, som er tilsluttet de af Københavns Kommunes fastsatte indsamlingsordninger.

Udbuddet omfatter en rammeaftale med én leverandør, hvor ordregiver har mulighed for i aftaleperioden at anskaffe de omfattede ydelser vedr. leverance og installation af systemer som en service til hændelsesregistrering, ruteplanlægning, tømningsregistrering og vejning samt udstyr hertil. Systemerne skal kunne integreres med Affaldssystem København (ASK365). ASK365 er København Kommunes system til håndtering af data vedr. indsamling af husholdningsaffald og vil være systemet, hvor stamdata findes, og hvor information til og fra ordregivers system skal kunne udveksles. Der er i øjeblikket ved at blive udviklet en ny version af ASK – ASK365.

I forbindelse med indgåelsen af rammeaftalen forpligter ordregiver sig til at indgå en leverancekontrakt for en initialleverance, der omfatter Systemer og Udstyr til 28 køretøjer. Heraf vil 8 køretøjer til indsamling af haveaffald kun skulle understøttes til at håndtere hændelsesregistrering og ruteplanlægning, mens de resterende 20 køretøjer skal kunne håndtere hændelsesregistrering, ruteplanlægning, tømningsregistrering og vejning samt udstyr hertil. Opgaven vedr. de 8 køretøjer til indsamling af haveaffald ønsker ordregiver igangsat hurtigst muligt, da disse skal være klar til drift senest 1. august 2022.

Ordregiver forventer efter rammeaftalens indgåelse at bestille system og udstyr til håndtering af hændelsesregistrering til ca. 90 køretøjer, der skal være klar til drift senest 1. maj 2023.

II.2.5) Tildelingskriterier
Prisen er ikke det eneste tildelingskriterium og alle kriterier er udelukkende anført i udbudsdokumenterne
II.2.6) Anslået værdi
Værdi eksklusive moms: 56 000 000.00 DKK
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Varighed i måneder: 48
Denne kontrakt kan forlænges: nej
II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: nej
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

I henhold til Udbudslovens § 49, stk. 2 om opdeling i delkontrakter (opdel-eller-forklar-princippet) er det ordregivers vurdering, at Rammeaftalen ikke hverken it-strategisk, teknisk eller forretningsmæssigt er egnet til at opdele i særskilte delaftaler grundet behovet for én samlet løsning til systemunderstøttelse af den for udførelsen af affaldsindsamlingen nødvendige opgavevaretagelse.

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
Liste over og kort beskrivelse af betingelser:

Ansøger skal som en del af sit tilbud aflevere et ESPD, hvori ansøger skal afgive erklæringer om følgende forhold:

— Hvorvidt ansøger er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 135, stk. 1-3 (obligatoriske udelukkelsesgrunde om deltagelse i kriminel organisation, bestikkelse, svig, terrorhandlinger, hvidvaskning, børnearbejde, ubetalt forfalden gæld mv.), og

— Hvorvidt ansøger er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 136 (obligatoriske udelukkelsesgrunde om interessekonflikter, konkurrencefordrejning, groft urigtige oplysninger mv.), og

— Hvorvidt ansøger er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2 (vedrører konkurs, insolvens- eller likvidationsbehandling, rekonstruktion, indstillet erhvervsvirksomhed og lignende situationer), og

— Hvorvidt ansøger er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 5 (vedrører tidligere misligholdelse af en offentlig kontrakt), og

— Hvorvidt ansøger er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 6 (vedrører uretmæssig påvirkning af beslutningsproces mv.).

Ordregiver kan kun tage erklæringer i betragtning, som afgives i ESPD, jf. udbudslovens § 148.

Ved sammenslutninger af ansøgere (konsortium) skal hver enkelt deltager i sammenslutningen vedlægge et særskilt ESPD, som omfatter ovennævnte erklæringer.

Hvis ansøger baserer sig på andre enheders økonomiske/finansielle formåen og/eller teknisk/faglige formåen (f.eks. underleverandører eller enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber), skal hver enkelt af disse enheder vedlægge et særskilt ESPD, som omfatter ovennævnte erklæringer.

III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

Tilbudsgiver skal som en del af sit tilbud aflevere et ESPD, hvori tilbudsgiver skal afgive erklæringer om følgende forhold:

— Tilbudsgivers soliditetsgrad i det seneste disponible regnskabsår (afhængigt af, hvornår tilbudsgiver blev etableret eller startede sin virksomhed). Soliditetsgraden beregnes i procent som egenkapitalen divideret med de samlede aktiver.

Ordregiver kan kun tage erklæringer i betragtning, som afgives i ESPD, jf. udbudslovens § 148.

Bemærk, at tilbudsgiver i forhold til angivelsen af soliditetsgraden også skal oplyse, hvilken egenkapital virksomheden har samt værdien af de samlede aktiver. Selve soliditetsgraden skal indsættes i feltet ”Nøgletal” og beregningsgrundlaget (i form af egenkapitalen divideret med de samlede aktiver) skal indsættes i feltet ”Beskrivelse”.

Ved sammenslutninger af ansøgere (konsortium) skal hver enkelt deltager i sammenslutningen vedlægge et særskilt ESPD, som omfatter ovennævnte erklæringer.

Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen (f.eks. enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber), skal hver enkelt af disse enheder vedlægge et særskilt ESPD, som omfatter ovennævnte erklæringer.

Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders kapacitet, eller såfremt flere virksomheder byder i fællesskab som et konsortium, er det den samlede egnethed, der lægges vægt på.

I forhold til soliditetsgrad – som er et udtryk for en virksomheds egenkapital divideret med virksomhedens samlede aktiver – lægger ordregiver henholdsvis egenkapitalen og de samlede aktiver sammen for de deltagende virksomheder. På baggrund af totalerne beregnes herefter den samlede soliditetsgrad ved at dividere den samlede egenkapital med de samlede aktiver med henblik på at se, om minimumskravet til egnethed opfyldes samlet set.

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

- Det er et mindstekrav, at tilbudsgiver i det seneste disponible regnskabsår har haft en soliditetsgrad på minimum 10 %.

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

Tilbudsgiver skal som en del af sit tilbud aflevere et ESPD, hvori tilbudsgiver skal afgive erklæringer om følgende forhold:

— Forelæggelse af en liste over de betydeligste sammenlignelige leverancer af varer og ydelser, tilbudsgiver har udført i løbet af de sidste 3 år med angivelse af beløb og modtager. Ved sammenlignelige ydelser forstås levering og installation af Systemer som en service til hændelsesregistrering, tømningsregistrering, ruteplanlægning og vejning samt Udstyr til køretøjer, herunder vejeanlæg. Herudover forstås med sammenlignelige ydelser drift og vedligeholdelse af Systemer som en service og Udstyr.

Kun de referencer for sammenlignelige leverancer af varer og ydelser, der er udført inden for de angivne 3 år på tidspunktet for fristen for anmodning om deltagelse, vil indgå i vurderingen, jf. punkt II.2.9. Hvis tilbudsgiver har referencer for leverancer af sammenlignelige varer og ydelser, hvis levering er påbegyndt tidligere end de angivne 3 år, men som stadig pågår inden for den 3-årige periode, vil det alene være den del af de leverancer af sammenlignelige varer og ydelser, der udføres inden for de 3 år, der vil indgå i vurderingen. Tilbudsgiver skal derfor tydeligt angive, hvilke leverancer det handler om.

Der gøres særligt opmærksom på, at tilbudsgiver ved udfyldelsen af sine referencer i ESPD i feltet ”Beskrivelse” skal sørge for, at beskrivelsen af de enkelte referencer er fyldig og fyldestgørende, således at ordregiver kan vurdere referencerne i forhold til, hvorvidt og i hvilket omfang de er udtryk for leverancer af sammenlignelige varer og ydelser.

Ordregiver kan kun tage erklæringer i betragtning, som afgives i ESPD, jf. udbudslovens § 148.

Ved sammenslutninger af ansøgere (konsortium) skal hver enkelt deltager i sammenslutningen vedlægge et særskilt ESPD, som omfatter ovennævnte erklæringer.

Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders tekniske og faglige formåen (f.eks. underleverandører eller enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber), skal hver enkelt af disse enheder vedlægge et særskilt ESPD, som omfatter ovennævnte erklæringer.

III.2) Kontraktbetingelser
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:

Såfremt Rammeaftalen tildeles en sammenslutning af økonomiske aktører (konsortium), skal deltagerne påtage sig solidarisk hæftelse for Rammeaftalens gennemførelse og udpege en fælles befuldmægtiget blandt de solidarisk hæftende deltagere.

Særlige vilkår for opfyldelse af Rammeaftalen omfattende CSR krav fremgår af udbudsmaterialet.

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Offentligt udbud
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Udbuddet indebærer udarbejdelse af en rammeaftale
Rammeaftale med en enkelt aktør
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 11/11/2021
Tidspunkt: 12:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 6 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud
Dato: 11/11/2021
Tidspunkt: 12:00
Oplysninger om adgangsberettigede personer og fremgangsmåde ved åbning af bud:

Tilbudsgiverne har ikke adgang til at overvære åbningen af tilbud, herunder til at få oplysninger om indholdet af de øvrige tilbudsgiveres tilbud.

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
Elektronisk fakturering accepteres
VI.3) Yderligere oplysninger:

Der er tale om et offentligt udbud. Tilbud skal uploades via udbudssystemet. Tilbud kan ikke afgives på anden måde.

Som en del af tilbuddet skal tilbudsgiver udfylde ESPD.

En tilbudsgiver vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, såfremt de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens §§ 135-136 og/eller de anvendte frivillige udelukkelsesgrunde finder anvendelse, medmindre udbudsloven giver mulighed for at undlade at udelukke tilbudsgiveren (jf. herunder lovens § 138).

Før ordregivers beslutning om tildeling af Rammeaftalen skal ordregiver kræve, at den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele til, fremlægger dokumentation i henhold til Udbudslovens § 152 for de oplysninger, der er afgivet i ESPD. Ordregiver kan på ethvert tidspunkt i udbudsproceduren anmode en tilbudsgiver om at fremlægge (endelig) dokumentation for de forhold, der er blevet erklæret i det fælleseuropæiske udbudsdokument vedrørende udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 135, stk. 1 og 3, samt de anvendte frivillige udelukkelsesgrunde, vedrørende opfyldelse af minimumskravene til egnethed, samt vedrørende kriterierne for udvælgelse. Tilsvarende kan ordregiver anmode en tilbudsgiver om at supplere eller præcisere modtaget dokumentation. I så fald skal den efterspurgte dokumentation fremsendes inden en kortere tidsfrist der fastsættes af ordregiver. Manglende fremsendelse af efterspurgt dokumentation kan føre til udelukkelse af den pågældende tilbudsgiver fra udbudsprocedure.

Følgende dokumentation vil blive krævet for opfyldelse af de obligatoriske udelukkelsesgrunde og minimumskrav til egnethed:

- Udelukkelsesgrunde: Danske virksomheder serviceattest, udenlandske virksomheder de relevante certifikater, erklæringer mv.

- Minimumskrav til økonomisk og finansiel egnethed: Erklæring fra revisor eller revisorpåtegnet årsrapport.

For uddybning henvises til udbudsbetingelserne.

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Officielt navn: Klagenævnet for Udbud
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

Klager skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 6 måneder fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om beslutningen om indgåelse af rammeaftalen, jf. lovens § 7, stk. 2, nr. 3.

Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i stand still perioden. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i stand still perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen.

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Officielt navn: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: www.kfst.dk
VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
11/10/2021

Send til en kollega

0.047