Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
http://eu.eu-supply.com/app/rfq/rwlentrance_s.asp?PID=359892&B=KA
Udbyder
Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelsen
Vindere
Udbud af rammeaftale vedrørende indkøb af håndværktøj, værkstedsmaskiner, befæstigelse samt kemiprodukter m.v.
(04.10.2023)
Lemvigh-Müller A/S
Stationsalléen 40
2730 Herlev
Udbud af rammeaftale vedrørende indkøb af håndværktøj, værkstedsmaskiner, befæstigelse samt kemiprodukter m.v
Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelsen
Udbudsbekendtgørelse
Varer
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 16287180
Postadresse: Lautrupbjerg 1-5
By: Ballerup
NUTS-kode: DK Danmark
Postnummer: 2750
Land: Danmark
Kontaktperson: Niklas Nedergaard
E-mail: FMI-SD-ACS13@mil.dk
Telefon: +45 41325718
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.fmi.dk
Del II: Genstand
Udbud af rammeaftale vedrørende indkøb af håndværktøj, værkstedsmaskiner, befæstigelse samt kemiprodukter m.v.
FMI udbyder en rammeaftale vedrørende indkøb af en lang række produkter indenfor håndværktøj, værkstedsmaskiner, befæstelse, kemi- og olieprodukter samt arbejds- og sikkerhedsbeklædning i professionel kvalitet til brug for understøttelse af behovet hos alle de operative enheder samt styrelser under Forsvarsministeriet, som har behov for at kunne anskaffe et bredt og specialiseret sortiment. De operative enheder samt styrelser har mange forskellige opgavetyper, som kan variere fra arealpleje og bygningsvedligehold til løbende reparation og vedligehold af koncernens materielsystemer (fly, køretøjer, skibe og aggregater), operativt udstyr og værkstedsmaskiner m.v.
FMI forventes i vidt omfang at kunne få dækket sit behov for standard håndværktøj, befæstelse og i en vis grad værkstedsmaskiner på SKI rammeaftale 12.01, men da aftalen alene er en byggemarkedsaftale forventes den ikke fuldt ud at dække FMI’s samlede behov, hvorfor FMI udbyder denne rammeaftale.
Levering i hele Danmark
Der henvises til punkt II.1.4) ovenfor.
Aftalen er indgået af FMI. Alle enheder under Forsvarsministeriet, herunder alle divisioner af Forsvaret i Danmark, som er under Forsvarschefens kommando, er imidlertid berettigede til at benytte Aftalen til indkøb af Leverancen på Aftalens vilkår og betingelser.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Aftalen indeholder forpligtelser vedrørende arbejdsklausul, CSR forpligtelser og internationale sanktioner samt bestemmelser om risikovurdering og opfølgning herpå; der henvises til appendiks B og appendiks B.1. for yderligere oplysninger. Ved udbud af Aftalen er risikoprofilen fastsat til følgende opfølgningstiltag (risikoniveau): A.
FMI kræver, at leverandøren på virksomhedsniveau skal have den fornødne sikkerhedsgodkendelse for virksomheden på ”TIL TJENESTEBRUG (TTJ)” eller den tilsvarende engelsksprogede betegnelse ”RESTRICTED” (herunder EU og NATO RESTRICTED), som skal opretholdes i rammeaftalens løbetid. Se nærmere herom i rammeaftalen.
Det er tilbudsgivers eget ansvar at opnå den sikkerhedsgodkendelse, som er en forudsætning for at kunne opfylde rammeaftalen
Del IV: Procedure
FMI
Tilbudsgivere har ikke mulighed for at være til stede ved åbning af tilbud.
Del VI: Supplerende oplysninger
Sommer 2027
Deltagelse i udbuddet kan kun ske elektronisk via ordregivers anvendte elektroniske udbudssystem jf. adressen i punkt I.3). Tilbudsgiver skal sammen med sit tilbud indgive et ESPD som et foreløbigt bevis for de i udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3, nævnte forhold.
Tilbudsgiveren vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis tilbudsgiveren er omfattet af de i udbudslovens §§ 134 a, 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, medmindre tilbudsgiver har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138.
Inden tildelingsbeslutningen skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele rammeaftalen til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD i henhold til udbudslovens §§ 151-152, jf. § 153. Som alternativ til den dokumentation, der er nævnt i udbudslovens §§ 153-155, 157 og 158 kan tilbudsgiver forelægge ordregiver et certifikat for optagelse på en officiel liste over godkendte økonomiske aktører, jf. § 156, som er udstedt af den kompetente myndighed. Ordregiver kan kun acceptere certifikat for optagelse på en officiel liste fra tilbudsgivere, der er etableret i det land, som fører den officielle liste.
-o0o-
Øvrige oplysninger:
Vedrørende pkt. II.1.5): Rammeaftalens anslåede værdi er kr. 125 mio., mens rammeaftalens maksimale værdi er kr. 250 mio. Forskellen i de angivne beløb er begrundet i usikkerheden om rammeaftalens endelige værdi, jf. nedenfor. Den anslåede værdi er således udtryk for FMI’s mest kvalificerede skøn over rammeaftalens værdi på nuværende tidspunkt, mens den maksimale værdi udtrykker det maksimale træk på rammeaftalen i dens løbetid.
Usikkerheden om rammeaftalens endelige værdi skyldes navnlig usikkerhed om det præcise indhold af det kommende forsvarsforlig. Såfremt der ved vedtagelsen af det kommende forsvarsforlig tilføres flere midler til dækning af håndværktøj, værkstedsmaskiner, befæstelse samt kemiprodukter, end hvad der i øjeblikket forventes at blive tilført, vil dette forventeligt føre til et større træk på rammeaftalen. Endvidere er der også usikkerhed forbundet med SKI’s rammeaftale 12.01. Afhængig af hvilken leverandør der tildeles på SKI’s rammeaftale (og dermed sortimentet), kan dette påvirke indkøbet under denne rammeaftale, jf. nærmere herom i pkt. II.1.4.
I forhold til den anslåede værdi gøres der endvidere særligt opmærksom på, at tilbudsgiverne ikke er garanteret noget mindstetræk på rammeaftalen, og det anførte skøn indebærer ikke et tilsagn fra ordregiver om et mindstetræk på rammeaftalen. Tilbudsgiver er bundet af de tilbudte priser, uanset hvilken omsætning, der konkret opnås under rammeaftalen, dvs. også i tilfælde af, at den konkrete omsætning afviger fra den anslåede værdi i såvel opad- som nedadgående retning.
FMI kan anvende fremgangsmåden i udbudslovens § 159, stk. 5, hvis ansøgninger eller tilbud ikke opfylder udbudsmaterialets formelle krav.
Opmærksomheden henledes på, at udbuddet er omfattet af artikel 5k i forordning (EU) nr. 833/2014 med senere ændringer. Bestemmelsen indeholder et forbud mod at tildele kontrakter til russiske virksomheder og russisk kontrollerede virksomheder mv. (se nærmere artikel 5k, stk. 1, for den præcise afgrænsning af de aktører, der er omfattet af forbuddet). Ordregiver forbeholder sig retten til på ethvert tidspunkt i udbudsprocessen at kræve dokumentation for, at de økonomiske aktører ikke er omfattet af forbuddet, f.eks. ved at kræve en erklæring herom og/eller dokumentation for aktørernes og disses eventuelle underleverandørers etableringssted og ejerforhold.
Se endvidere dokumentet ”Yderligere oplysninger vedrørende udbudsbekendtgørelsen”, der indeholder supplerende oplysninger til dette punkt. Dokumentet findes via det elektroniske udbudssystem på det i punkt I.3 anførte link.
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://klfu.naevneneshus.dk/
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klager over udbud og beslutninger, der er omfattet af Kapitel II og III i udbudsloven, som ikke angår spørgsmål om en ansøgers manglende prækvalifikation, skal i henhold til § 7, stk. 2 i Lov om Klagenæv-net for Udbud indgives til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbuds-givere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds klagevejledning kan findes på https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/vejledning/
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: http://www.kfst.dk