23948sdkhjf

Fakta om udbudet

Offentliggjort
16.06.2018
Udbudstype
Forhåndsmeddelelse

Udbyder

Almenbo a.m.b.a

Markedsundersøgelse - lette højisolerede elementer til facader og tag


Almenbo a.m.b.a

Opgavebeskrivelse Årstiderne Arkitekter er i gang med at udvikle et byggekoncept til rækkehuse i 2 plan samt etageboliger i 2 etager samt rækkehuse i 1 plan. Projekterne forventes opført i hele Danmark.
Konceptet er velegnet til opførelse af blandt andet almennyttige boliger. Afhængig af bebyggelsens størrelse vil disse projekter efterfølgende blive udbudt enten i henhold til Udbudsloven (EU-udbud) eller i henhold til Tilbudsloven.

Det nye i konceptet er anvendelse af præfabrikerede lette højisolerede elementer til klimaskærm i tag og facader, hvor disse elementer indgår i byggeriets statiske system. Som følge heraf er der stillet en række krav til disse elementer for at sikre myndighedernes godkendelse. De stillede krav fremgår af denne annoncering.

Et sådant projekt skal nu opføres for AlmenBo i Ballerup og Årstiderne Arkitekter ønsker med denne annoncering at gennemføre en markedsundersøgelse i overensstemmelse med Udbudslovens § 39 og herigennem afdække hvem i markedet, der kan levere et byggesystem som kan matche de krav der stilles til byggesystemet inden et egentligt udbud.

Dokumentationsmaterialet skal leveres sammen med anmodningen. Manglende medsendt dokumentation vil betyde, at man ikke udvælges til dialogpartner.

Det forventes, at dialogen om udbuddene vil foregå gennem afholdelse af ét møde med hver af de dialogpartnere, der kan levere et produkt, der opfylder de stillede krav med henblik på optimering.
Møderne, der forventes at have en varighed af ca. 1 time, vil som udgangspunkt blive gennemført på dansk. Dialogmøderne vil af hensyn til ressourceforbruget blive gennemført med et begrænset antal deltagere. Deltagerantallet vil variere fra udbud til udbud, men det forventes, at der vil blive gennemført maksimalt 5 møder pr. udbud. Såfremt et større antal virksomheder henvender sig på baggrund af annonceringen på udbud.dk, vil udvælgelsen af dialogpartnere ske på grundlag af objektive og saglige kriterier, idet det tilstræbes at gruppen af dialogpartnere sammensættes på en sådan måde, at den er repræsentativ for markedet set i forhold til:
• Leverandørens størrelse
• Geografisk spredning/placering
Årstiderne Arkitekter vil udsende en spørgeramme i et enslydende brev til de udvalgte virksomheder. På dialogmøderne vil der være fokus på de stillede krav, og optimering af løsninger. Møderne vil blive tilrettelagt på en sådan måde, at deltagerne får de samme oplysninger.
Virksomheder, som har interesse i at deltage i dialogen vedrørende udbudene kan sende anmodning om deltagelse til Årstiderne Arkitekter A/S, markedschef Ivan Nyborg, mail: IN@aarstiderne.dk. Anmodningen fremsendes snarest muligt og senest inden 6. august 2018.
Det ses gerne, at virksomhederne ved en anmodning om deltagelse vedlægger en kort beskrivelse af virksomheden i relation til de ovennævnte forhold, der vil kunne bruges ved udvælgelsen.
Årstiderne Arkitekter forbeholder sig ret til at anmode virksomhederne om, at fremsende yderligere relevante virksomhedsoplysninger til brug for eventuel udvælgelse af, hvilke virksomheder, der vil blive indkaldt til dialogmøder.
Det står Årstiderne Arkitekter frit for at vælge, om – og i givet fald hvorledes – konklusionerne fra møderne skal indgå i den efterfølgende beslutningsproces og udformningen af det endelige udbudsmateriale.
Det bemærkes for god ordens skyld, at de omkostninger, som virksomhederne måtte have ved at udfærdige dokumentation til anmodningen samt deltagelse i den tekniske dialog, ikke godtgøres.



Krav for klimaskærm udført i paneler:

1: Paneler er fremstillet med excentriske låse, der sikrer tætte samlinger og samtidig giver stor styrke og kan optage skivevirkninger fra bygningens vindlaster og overføre disse til fundamenterne.

2: Det færdige panel skal være støbt i èn arbejdsgang fra fabrik. Der skal udføres skærpet kvalitetskontrol på støbninger og vedhæftninger. Panelerne må ikke være sammensat af flere lag end de sammenstøbte lag. Panelerne skal danne underlag for efterfølgende montage af regnskærm, - evt skærmtegl, spåntegl, eller åben facade beklædning. Elementerne skal, udover naturlaster, kunne bære den belastning som regnskærmen påføre elementerne.

3: Panelerne skal kunne fremstå som færdig facade uden regnskærm og uden synlige skruer, klammer, søm mv. Bygherren skal have mulighed for farvevalg på udvendig side af panel, og materialet skal leveres færdigbehandlet fra fabrik.

4: Paneler må ikke være fremstillet med af materialer, der ikke er godkendt i DK.

5: Der må ikke forefindes organiske materialer i panelerne.

6: Det skal kunne dokumenteres at panelet har været anvendt i Danmark (DK) i mindst 3 - 6 år med gode resultater. Det vil sige, at der skal fremvises bygning / bygninger, hvor panelerne ikke er beklædt med en regnskærm. Bygherres rådgiver skal kunne lave en bygge teknisk gennemgang som viser at der ikke har været udført reparationer på elementerne af nogen som helst art i perioden på de 3 – 6 år.

7: Leverandøren skal kunne påvise, at der rådes over personale med relevant erfaring, og som kan beregne nødvendige dimensioner på paneler, samt eftervise statik på bygninger med tyndplade byggesystemer, da leverandørens statik danner grundlag for bygherrens ingeniør´s statisk rapport, samt dimensionering af øvrige bygnings dele. Leverandør leverer beregninger over bygningens overordnede statik, dimensioneret med panelerne som de bærende vægge.

8: Panelerne skal overholde en u-værdi på max 0,10 W/m²K med en max panel tykkelse på 250 mm.

9: Paneler har dokumenteret lufttæthed på klimaskærmen med Blower door forsøg, og skal min, opfylde krav for bygningsklasse 2020.

10: Linjetab for samlinger og hjørner af elementer er vel afprøvet og dokumenteret med termografisk undersøgelse, samt EDB-analyse.

11: Varmeledningsevne, Isolans og transmissionskoefficient for klimaskærm er dokumenteret at kunne opfylde Energirammeberegning for bygningsklasse 2020.

12: Fugttekniske egenskaber for klimaskærm er dokumenteret med måling af temperatur og fugt i elementet (temperaturkurve igennem element), samt måling af absorption egenskaber og vanddamppermeabilitet. Det skal kunne dokumenteres, at leverandøren igennem en periode på mindst 3 - 6 år har haft indstøbt censorer i paneler for et byggeri til måling af fugt. Kontrol og bearbejdning af de indsamlede data, skal være udført af anerkendt institut, hvilket skal dokumenteres.

13: Klimaskærm har dokumenteret fugtdiffusionsegenskaber og at der ingen risiko er for fugtophobning i elementer/klimaskærmen.
Klimaskærm skal være afprøvet, og må ikke kunne angribes af råd og svamp, samt være modstandsdygtige overfor f.eks. mus, rotter og gnavende insekter.

14: Leverandøren skal kunne dokumentere at panelerne i forbindelse med et byggeri hvor panelerne er blevet brugt som den primære (dvs. ca. 70-90% af facaden) klima skærm, er blevet bæredygtigheds certificeret til GULD efter den Danske DGNB matrice.
Dette skal dokumenteres og byggeriet skal kunne fremvises.

15: Bærende vægpaneler dokumenteret med brandmodstand REI 30 og maksimalt tryk last under brand. Alle vindues false og dør åbninger skal være udført i samme materiale og tykkelser som øvrige dele i paneler, og der må ikke skiftes materiale.

16: Vægpaneler kan anvendes ved 2 etages byggeri med rum højde på 2,9 m, og op til 5,1 m rum højde ved 1 etages byggeri.

17: Indeklima, hygiejne, sundhed og miljø skal kunne dokumenteres med Dansk Indeklima Mærkning.

18: Lydisolering skal kunne dokumenteres med målinger hos certificeret institution og EDB-analyse.

19: Tryk- og trækstyrke er dokumenteret med afprøvninger. EN 14509.

20: Bøjningstrækstyrke er dokumenteret med afprøvninger. EN 14509.

21: E-modul og G-modul er dokumenteret med afprøvninger. EN 14509.

22: Forskydningsbæreevne for panelsamlinger er dokumenteret med afprøvninger fra et godkendt institut

23: Deformationsudvikling over tid er dokumenteret med krybekoefficient forsøg. EN 14509.

24: Trækbæreevne for samlinger i paneler er dokumenteret med trækforsøg fra et godkendt institut.

25: Trækbæreevne og forskydningsbæreevne for mekanisk fastgørelse/skruer er dokumenteret.

26: Paneler skal være CE mærkede eller som minimum skal CE mærkning være påbegyndt.

27: Montører af paneler skal kunne dokumentere at de har mindst 10 års erfaring med montage af paneler, og leverandør skal have mindst 10 års erfaring med levering af paneler i DK

28: Ved evt. utæthed i tagkonstruktionen må evt. indtrængt fugt /vand i paneler ikke skade isoleringen.
Der må ikke benyttes isoleringsmateriale i panelerne som ikke kan tåle vandpåvirkning.

29: Tagpaneler skal som vægpaneler støbes/produceres i èn proces. Materialer i tagpaneler skal være de samme som på vægpaneler, - dog må der på undersiden af tagpaneler monteres stålplade 0,5-0,6 mm stålplade for at øge spændvidden. Panel længden ved tagelementer er ca. 7,9 m
Panelerne skal, ud over naturlaster (vind, sne mm.), kunne bære min.100 mm stenuld og 2 lags tagpapbelægning samt solcelle anlæg over hele tagfladen samt normalt forekommende bygningsmæssige installationer.
Derudover skal panelerne kunne bære et nedstroppet loft med 2 x 15 mm gips på spredt forskalling.
Tagpanelerne skal have en u-værdi på min. 0,09 og en max tykkelse på 250 mm inkl. stålplade.
Der må ikke klæbes eller klammes en plade uden på stålpladen på det færdige panel

30: Tag og vægellementerne skal produceres på fabrik og leveres og monteres som færdige elementer på pladsen.


Dokumentation som skal vedlægges anmodningsbrevet.

a. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 6
b. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 7
c. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt.8
d. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 9
e. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 10
f. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 11
g. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 12
h. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 13
i. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 14
j. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 15
k. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 16
l. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 17
m. Dokumentations materiale vedlægges ifm. Krav pkt. 18
n. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 19
o. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 20
p. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 21
q. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 22
r. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 23
s. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 24
t. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 25
u. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 26
v. Dokumentations materiale vedlægges ifm. Krav pkt. 27
w. Dokumentations materiale vedlægges ifm. krav pkt. 28

Ovenstående dokumentationsmateriale skal fremsendes i A4 mappe indsat i orden efter ovenstående alfabetiske rækkefølge. Alle faner i mappen skal udfyldes. Såfremt virksomheden ikke er i besiddelse af dokumentation for det pågældende punkt kasseres anmodningen.
Alternative materialer og løsningsforslag ønskes ikke, og vil ikke blive taget i betragtning.
Annonceret 16. juni 2018 15:51:38 CEST
Udbudstype Mindre danske udbud
Myndighedstype Andet

Kontaktperson

Ordregiver

Navn Almenbo a.m.b.a
Adresse Hold-An Vej 16
2750 Ballerup
DK
Telefon +45 44667261
E-mail almenbo@almenbo.dk
WWW www.almenbo.dk

Modtager af tilbud

Navn Årstiderne Arkitekter A/S
Adresse for modtagelse af tilbud Dalgasgade 11, 7400 Herning, att.: Ivan Nyborg. Mail: IN@aarstiderne.dk

 

Send til en kollega

0.032