23948sdkhjf

Atea står midt i en omstillingsproces

Ateas kvartalsregnskab viser vækst i servicekontraktforretningen og i salget af mobility-produkter samt en periodemæssig forskydning i PC-salget.
Ateas omsætning for andet kvartal 2013 endte på DKK 1.326,3 millioner, hvilket betyder, at den samlede omsætning for det første halvår af 2013 blev DKK 2.663,0 millioner. Driftsresultatet (EBITDA) for andet kvartal i 2013 endte på DKK 35,2 millioner.

I første halvår af 2013 øgede Atea salget af længerevarende servicekontrakter sammenlignet med samme halvår 2012. Væksten i servicekontraktforretningen indikerer et positivt skifte i Ateas forretningsmodel, hvor flere og flere virksomheder nu vælger at indgå i en længerevarende relation med Atea.

Salget af Ateas cloud-services er i de første 6 måneder af 2013 vokset med mere end 20 procent i forhold til samme periode sidste år, og den samlede kontraktdel af serviceforretningen er øget med 12 procent i første halvår af 2013. Dette er en højere vækstrate end IDC’s forventede markedsvækst på 2,3 procent.

Samtidig er det lykkedes at afvikle en række lav-marginelle kontrakter og projekter. Dette betyder, at den totale kontrakt- og serviceforretning i Q2 udviser markant bedre rentabilitet.

- Vores strategi og fokus er at opbygge langsigtede kunderelationer blandt andet gennem vores ’Everything-as-a-Service’-koncepter, hvor vi dækker virksomhedernes it-behov ud fra et 360-graders perspektiv. Vi står midt i en transformation, hvor det enkelte køb oftere og oftere erstattes af en flerårig aftale. Denne ændring i omsætningsprofilen afspejles selvfølgelig også i de aktuelle tal, men vi har en klar forventning om, at det vil udligne sig fremadrettet, siger administrerende direktør Lars Johansson, Atea.

PC-investeringer udskydes
På mobility-området følger Atea den positive udvikling fra de foregående kvartaler. Mobility-forretningen, der omfatter mobile enheder som smartphones og tablets, vokser med hele 17 procent sammenlignet med første halvår 2012.

- Vi må dog konstatere, at vi kommer ud af første halvår med et regnskab, der afspejler et marked, hvor investeringer i PC’er tilsyneladende udskydes. Vi har som mange andre oplevet et fald i salget af hardware, men vi har dog samtidig haft en markant vækst i salget af mobility-produkter, hvor vores kunder har investeret i tablets og smartphones, siger administrerende direktør Lars Johansson, Atea.

Hos Atea vurderes det, at der er sket en betydelig forskydning i salget af PC’er til dels på grund af Microsofts nyeste styresystem, Windows 8. Atea har fremadrettet store forventninger til det nye styresystem, men har oplevet, at mange virksomheder har været tilbageholdende med deres PC-investeringer, da flere producenter har været enten afventende eller forsinket med de enheder, som skal understøtte Windows 8’s nye funktionaliteter.

- Tilbagegangen i PC-omsætningen bekræfter os i, at markedet blandt andet har været afventende i forhold til effekten af Microsofts nye styresystem. Vi kan dog allerede nu se en stigende optimisme, hvor kunderne bekræfter, at købelysten ikke er væk, men blot udskudt, siger administrerende direktør Lars Johansson, Atea.
Læs mere om: ATEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125