23948sdkhjf

Vinderen af Embedded Award 2014 blev…

Embedded Award 2014 prisen blev uddelt på Elektronikmessen E-14 i Odense. Kvaliteten af kandidatprojekterne lover godt for dansk industri, lyder konklusionen fra dommerpanelet.
- Får vi flere ingeniører med jeres kvalifikationer, går dansk elektronikindustri en tryg fremtid i møde. I har stor faglig viden og har tilvejebragt en ny og mere effektiv måde at generere embedded controller programmer, sagde branchedirektør for DI ITEK, Adam Lebech, da han ved åbningen af Elektronikmessen E-14 i Odense Congress Center tirsdag, overrakte Embedded Award 2014 prisen på 10.000 kr. til Kasper Grue Understrup fra Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby og Mathias Grund Sørensen fra Aalborg Universitet. Med prisen følger 10.000 kr. til hver.

Prisen er indstiftet af DI ITEK, Industriens Fond samt tre universiteter og 14 elektronikvirksomheder for at stimulere de ingeniørstuderendes interesse for udvikling af embedded systemer. I år har konkurrencen blandt de indleverede kandidatopgaver været særdeles hård, og derfor har dommerkomiteen valgt at uddele to priser.

Kasper Grue Understrup har vist vejen til at skabe bedre kontrol og programmering af løsninger til flow-baserede biochips, der er et kraftfuldt alternativ til biokemiske laboratorier. Kaspers løsning betegnes som robust og kan erstatte det kommercielle styresystem, som DTU Compute i dag bruger til en omkostning på 30.000 dollars. Kaspers løsning koster under 3.000 kr.

Mathias Grund Sørensens projekt handler om indlejret teknologi til intelligente hjem og smart grid. Løsningen gør det muligt for brugere på en intuitiv måde at konfigurere på en intuitiv, grafisk brugergrænseflade i en home-automation-controller, hvor designet gør konfigurationen særdeles brugervenlig. Mathias, der privat bor i Odense, har derudover konstrueret en proof-of-concept demonstrator til realtids demonstration af hele konceptet. Det er langt ud over det sædvanlige for et kandidatprojekt, fremhæver dommerkomiteen.

På Elektronikmessen E-14, der fortsætter frem til og med torsdag, udstiller flere end 150 virksomheder. Omdrejningspunktet for de mange konferencer er den nye industrielle revolution 4.0, som anvendelsen af internet og trådløs kommunikation, har givet startskuddet til.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125