23948sdkhjf

Millionkontrakter venter forsvarsindustrien

Udliciterer forsvaret servicering og vedligeholdelse af nye kampfly, kanoner og pansrede mandskabsvogne kan det give danske forsvarsfirmaer et tiltrængt boost.
I 2015 bliver der truffet beslutning om indkøb af nye kampfly, kanoner til artilleriet og pansrede mandskabsvogne til det danske forsvar. Alene prisen for de nye kampfly kan løbe op på 30 milliarder kroner, og med kontrakter til vedligeholdelse og servicering kan beløbet potentielt blive tre gange så højt. Der er med andre ord – potentielt – store millionbeløb i spil. Det skriver Børsen.

Kombineret med det nyeste forsvarsforlig, der tvinger forsvaret til at spare 2,7 milliarder kroner, giver det den danske forsvarsindustri håb om, at forsvaret vælger at udlicitere de store servicering- og vedligeholdelsesopgaver.

Udlicitering kan lukke danske forsvarsfirmaer ind i varmen
Overfor Børsen bekræfter brigadegeneral og stabschef i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Henrik Raatræ Lundstein, at forsvaret arbejder på et tættere samarbejde med private virksomheder, herunder danske firmaer i forsvarsindustrien. Tager forsvaret skridtet fuldt ud, vil det give de danske virksomheder et stort løft.

- Vi i industrien betragter det sådan, at det er nu, det sker, altså at der skal træffes en beslutning, om man vil i gang med i udlicitering i forsvaret. De nye indkøb vil jo blive bundet op på aftaler om vedligehold. Det vil i praksis sige, at man lige nu beslutter, om den private forsvarsindustri kan blive lukket ind i varmen inden for en tidshorisont på de næste fire-seks år, siger Jan Jørgensen, administrerende direktør i Danish Aerotech, til Børsen.

For hans firma, Danish Aerotech, vil en fuld vedligeholdelseskontrakt betyde en fordobling af omsætningen - mindst.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109