23948sdkhjf

Roboteventyr i Sønderborg

Verden har fået øjnene - og pengepungen - op for RAP, Sønderborg-firmaets Strecons nye poleringsrobot.
Udviklingen har taget tid og kostet millioner, men nu er Strecon ved at få gang i salget af en ny robot, RAP.

- Det er kæmpestort. Det har været et langt sejt træk at nå hertil. Der har været meget udvikling, der har været mange fundamentalt ting vi skulle lave undervejs. Men nu er vi der, hvor vi begynder at se, at vi har et produkt, som vi kan sælge. Og vi har solgt otte indtil nu, og verdensmarkedet ligger sådan set klar foran os nu, siger Erik Lund, administrerende direktør i Strecon, til tvsyd.dk.

De otte RAP-enheder, der indtil nu er solgt, er sendt til blandt andet Canada og Japan. Prisen ligger mellem 1,2 og 1,5 mio. kr. per styk.

Tager poleringsarbejde ud af menneskehænder
RAP, Robot Assisted Polishing, er navnet på Sønderborg-firmaets nye maskine. Og som navnet antyder, kan RAP polere overflader på egen hånd. Men som noget særligt kan den automatisk polere plane og krumme overflader, hvilket i dag er en tidskrævende proces, der laves i hånden.

Markedsmodningsfonden har bidraget med 2,7 mio. kr. til udviklingen af RAP. Projektets samlede budget er på 4,5 mio. kr. Ifølge Markedsmodningsfonden er forventningen, at RAP-projektet skaber 14 job efter fem år.

Original artikel: http://www.tvsyd.dk/artikel/272916:Super...
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063