23948sdkhjf

Robotsucces kan fordoble Strecon-arbejdspladser

Strecon forventer om 18 måneder at være klar med en robot, der kan rykke forretningen dramatisk.
Udvikling af en ny robot til 3D-polering kan løfte
Tæt på at knække 3D polerings-koden
Udfordringen, som Strecon er tæt på at løse, er at lave en maskine til 3D-polering, der kombinerer håndtering af runde og flade emner.

Strecons nuværende udgave af RAP, Robot Assisted Polishing, kan polere runde emner og er som samtidig let at programmere. Denne udgave er der allerede solgt otte eksemplarer af.

Pt udvikler firmaet sig hen imod polering af plane emner, der står stille. Eksempelvis et finkantet hul i en plade. Næste skridt er mere komplekse emner med lige kant men med ovale hjørner. Eksempelvis yoghurtbærere, hvor det runde og plane bliver kombineret
Sønderborg-firmaet til nye højder, når den er klar til markedet om anslået halvandet år.

Allerede nu har Strecon en udgave af maskinen RAP på markedet, som arbejder 2D rotationssymetrisk og således kan håndtere runde emner. Når det lykkes at kombineres disse egenskaber med planpolering vil det åbne for et marked, der med administrerende direktør Erik Lunds ord er uendeligt stort.

- Det vil flytte forretningen dramatisk, hvis der kommer hul igennem, siger Erik Lund til Electronic Supply om forventningerne til Strecons udviklingen, når den nye robot til 3D-polering kommer på markedet.

På job-fronten forventer Strecon-direktøren, at den nye robot vil danne grundlag for 14 nye job. De nuværende 18 ansatte har udsigt til nye kolleger i både produktionen og på kontoret. En del af de nye arbejdspladser vil dog også blive skabt hos underleverandører, understreger Erik Lund.

Vil være en mere attraktiv samarbejdspartner
Udviklingen hen imod en maskine til 3D-polering startede på det eksperimenterende plan tilbage i 2007, og udviklingsarbejdet har siden modtaget støtte fra Højteknologifonden, EU og senest Markedsmodningsfonden. Og udvikling fylder i det hele taget meget i Strecon, som dels finder nye ting til markedet, dels udvikler nyt for sine kunder.

Men den teknologiske udvikling er ikke kun en hjørnesten i Strecon. Det giver ifølge Erik Lund også markedsstrategisk god mening hele tiden at flytte firmaet:

- Udviklingsarbejdet skal både være med til at give os flere ben at stå på og dermed mere robuste. Samtidig vil gør det os mere attraktive for kunderne, som i stigende grad søger samarbejdspartnere, der kan tilbyde flere kompetencer.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08