23948sdkhjf

Apple-investering skaber hundredvis af byggejob

Den amerikanske elektronikgigant nye datacenter ved Viborg er den største udenlandske anlægsinvestering, der til dato er placeret i Danmark.
Fra 2016 til 2026 etablerer Apple et nyt 166.000 kvadratmeter stort datacenter i Foulum 8 km uden for Viborg by.

- Vi er fantastisk glade for udsigterne til de mange nye arbejdspladser og for det boost, som virksomheden vil tilføre os. Det gælder både under etableringsfasen, men også de mange udviklingsmuligheder og afledte effekter, som it-giganten skaber her i området, siger borgmester Torsten Nielsen.

Datacentret placeres mellem Randersvej og Forskningscenter Foulum. Arealet ejes i dag af Bygningsstyrelsen og drives af Aarhus Universitet. Centret bliver et af de største i verden af sin art, og anlægsfasen vil strække sig over cirka ti år.

Det er Udenrigsministeriets investeringsorganisation, Invest In Denmark, der har banet vejen for, hvad der ifølge Udenrigsministeriet er den største udenlandske anlægsinvestering i Danmark nogensinde.

- Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark, og ikke mindst Midtjylland. Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægsfasen og driftsfasen, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Hovedårsagen til, at Apple har valgt at lægge datacentret i Danmark, er muligheden for en innovativ energiløsning. Datacentret vil blive drevet af vedvarende energi og overskudsvarmen anvendes i fjernvarmenettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095