23948sdkhjf

Instrument-sporing sparer 20 årsværk

Ny dansk sporingsløsning til kirurgiske instrumenter sælger i udlandet. Danske hospitaler er mere tilbageholdende.
Firmaet Caretag Surgical har udviklet en løsning, der skal hjælpe hospitalers sporing af kirurgiske instrumenter.

Der er tale om både en software løsning og en hardware løsning. Den kan erstatte størstedelen af den manuelle optælling og giver hospitaler mulighed for lettere at spore og håndtere instrumenterne. Løsningen sparer tid og penge for hospitalerne og sikre patienternes sikkerhed. Alene på Rigshospitalet, som løsningen er udviklet i samarbejde med, er der en tidsbesparelser svarende til 20 årsværk samt en omkostning på 10 mio. kr.

Salg i udlandet - men ikke i Danmark
Fakta
Caretag Surgicals system, en RFID-baseret sporingsløsning der limes på instrumenterne, er der udviklet på i tre år. I 2013 gik man ind i et projekt, som Markedsmodningsfonden støtter, og hvor også Danalim, instrumentleverandøren Stille AB samt Rigshospitalet, Aarhus Universitetshospital og Gentofte Hospital deltager.

Systemet kan læse 60 tages på en gang. For at gøre det muligt er der bygget flere scannere ind i hver af de checkbox'es der bruges til at læse tags, og som findes på både operationsstuer og sterilcentraler.

Mens der er tilbageholdende i Danmark i forhold til at købe systemet, har hospitaler i Tyskland og Schweiz allerede købt de første systemer.

Til at tage hånd om salget har Caretag Surgical etableret salgskontorer i Tyskland, Schweiz og USA. Samtidig er indgået distributøraftaler i Østeuropa, Brasilien og Sydafrika.

Caretag Surgical forventer at have en omsætning på cirka 3t5 mio. kr. om tre-fem år.

Original artikel: http://ing.dk/artikel/sporing-skal-sikre...
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.554