23948sdkhjf

Nu bliver teknologien rullet ud

MoScan er moden til markedet, og virksomheden bag er i kontakt med flere kommuner om teknologien.
Hos Aalborg-virksomheden MoCare udvikler man teknologi, som kan optimere arbejdsgange og processer i sundheds- og plejesektoren.

Virksomheden står bag det nye chipsystem MoScan, der skal gøre håndteringen af vasketøj lettere.

- For virkelig at spare tid for plejepersonalet, har det været vigtigt at lave en teknologi, som er meget intuitiv og simpel. Den har kun de funktioner, man har brug for, forklarer Kristian Maul, der sammen med Mark Michelsen ejer MoCare.

Det har taget cirka et år at udvikle den nye løsning. Og nu er MoScan moden til markedet, fortæller han. MoCare er i øjeblikket i gang med at implementere otte scannere i en fynsk kommune. Derudover er virksomheden i kontakt med flere kommuner rundt om i Danmark, som er interesserede i den nye løsning.

Der er også kontakt til kommuner i Sverige, fortæller Kristian Maul, og det bliver næste skridt, når teknologien er rullet ud i Danmark.

En god proces
Udviklingen af MoScan er foregået i tæt samarbejde med Sæby Ældrecenter, som har afprøvet teknologien.

Samarbejdet er opstået som en del af væksthusprojektet Lab. X, hvor virksomheder og offentlige institutioner sammen udvikler og afprøver nye velfærdsteknologiske løsninger i praksis.

- Det har været rigtig spændende at deltage i det her projekt og meget givende for os. Fordi man får virkelig lov til at afprøve det i en relevant kontekst. Vi får lov til at sætte teknologien op på plejehjemmet, og de får lov til at afprøve den, og vi kan lære af det og justere undervejs, og så når man frem til det mest optimale produkt. Det har været en rigtig god proces, som vi har været glade for at deltage i, fastslår Kristian Maul.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078