23948sdkhjf

Direktørskifte belaster Rovsing-regnskab

Trods stigende omsætning og flere nye kontrakter indfriede Skovlundefirmaet ikke målsætningerne.
SSBC-Rovsing, leverandør af test af satellitter, øgede omsætningen med 26 procent i regnskabsåret 2014/2015.

Væksten i omsætningen betød, at virksomhedens målsætning om toplinjevækst blev indfriet. Øgede investeringer i salgsfremmende aktiviteter gav ligeledes en markant stigning i tilgangen af nye kontrakter, som udgjorde i alt 21,7 mio. kr.

Derimod nåede virksomheden ikke målsætningen om forbedret rentabilitet, da EBITDA endte på -3,3 mio. kr. svarende til samme niveau som i 2013/14. Det lykkedes mod forventning ikke at få afsluttet og godkendt Solar Array Simulator (SAS) af det europæiske rumfartsagentur ESA. Godkendelsen ventes nu at komme i hus inden udgangen af 2015.

Trods den stigende omsætning og tilgangen af nye kontrakter får 2014/2015 stemplet "utilfredsstillende" af SSBV-Rovsings ledelse på grund af EBITDA-resultatet og de store
forsinkelser på udviklingen af SAS.

Engangsomkostninger og nye folk koster på bundlinjen
Ifølge Rovsing er resultatet belastes af engangsomkostninger i forbindelse med direktørskifte i november 2014, øgede omkostninger til rekruttering på grund af et større aktivitetsniveau, ligesom den kommercielle del af SSBV-Rovsing blev styrket med ansættelse af en proposal manager i november 2014.

Endeligt er årets resultat belastes af nedskrivning af immaterielle aktiver (”Patenter og licenser”) med 4,8 mio. kr.

Godkendelse skal skabe overskud
Ledelsen i SSBV-Rovsing forventer, at omsætningen i regnskabsåret 2015/16 vokser til intervallet 24-28 mio. kr., mens EBITDA ventes at ligge mellem 0 og 1 mio. kr.

Forventningerne er baseret på en forudsætning om ESA’s godkendelse af Solar Array Simulator (SAS) inden udgangen af 1. halvår 2015/16.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1