23948sdkhjf

Mange vil overtage konkursramt LED-producent

Et salg af lysproducenten SGM i Aarhus, som havde 85 ansatte, kan være nært forestående
Tirsdag erklærede Skifteretten i Aarhus LED-producenten SGM konkurs. Samtidig blev advokat Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert udpeget som kurator.

- Det, det handler om, er at få gennemført en salgsproces lige nu. Et salg vil involvere at overtage hele virksomheden og dermed også de 85 ansatte, oplyser Christian Jul Madsen til Electronic Supply.

- Der er mange, der er interesseret, understreger han og tilføjer, at et salg kan være på plads i løbet af uge 46.

Kombinationen af egne produktionsfaciliteter samt gode og spændende produkter er ifølge kurator med til at øge interessen i at overtage det konkursramte firma. Med et eventuelt køb følger rettighederne under de pågældende kontrakter.

Kostede dyrt at etablere egen produktion
Hvad, der ligger til grund for konkursen, har kurator endnu ikke haft lejlighed til at undersøge, men vil gøre det på et senere tidspunkt.

I SGMs seneste årsrapport, som dækker 2014, fremgår det, at bruttoresultatet var -391.655 kr., resultat af primær drift var et underskud på -41,7 mio. kr., og egenkapitalen var negativ med -23,1 mio. kr. ved årets udgang.

Væsentlige øgede omkostninger ved implementering af nye produkter, etablering af produktion i Danmark samt følgevirkninger af et fejlbehæftet ERP-system bliver i årsrapporten anført som årsager til det dårlige resultat og en omsætning, der var mindre end forventet.

I marts 2015 gennemførte de hidtidige anpartshavere og to nye investorer en kapitalforhøjelse i moderselskabet SGM Holding, hvor moderselskabet blev tilført 17,5 mio. kr. Samtidig har udvidede SGMs bankforbindelse kreditfaciliteterne med 10 mio. kr. Endvidere accepterede Vækstfonden og Industri Udvikling en udskydelse af tilbagebetalingen af ansvarlige lån ydet til moderselskabet.
Læs mere om: SGM
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094