23948sdkhjf

Robotdelegation skal sikre japanske investeringer på Fyn

I kølvandet på den store interesse, som japanske virksomheder har vist Odense Robotics, tager en delegation af robot- og tiltrækningsspecialister fra Odense i næste uge til Japan.
Japanerne har fået øjnene op for Odenses satsning på robot og automation.

De seneste to år er hele 11 japanske delegationer rejst til Danmark for at få indsigt i Odenses klynge, der i dag består af flere end 70 robotvirksomheder med op imod 1.800 medarbejdere og et stærk forskningsmiljø inden for robot og automation.

Nu følger Odense Kommune op på den japanske interesse og sender fredag den 27. november en robotdelegation, bestående af folk fra Invest in Odense, SDU, Odense Robotics og Syddansk Sundhedsinnovation, afsted til Japan.

- Med i kufferten har vi konkrete forslag omkring samarbejdsmuligheder, som skal føre til japanske robotinvesteringer på Fyn. Det bliver en intensiv og effektiv tur med et fantastisk program, som er kommet i stand med stor hjælp fra Invest in Denmark og ambassaden i Tokyo. Jeg har store forventninger til, at vi kommer hjem med en håndfuld investeringscases, siger Mads Wojtynka, tiltrækningschef i Invest in Odense.

Besøg giver bonus
Seneste besøg fra Japan var i november i år, hvor repræsentanter fra byen Kawasaki besøgte Odense for at undersøge mulighederne for en samarbejdsaftale imellem Odense kommune og Kawasaki City.

Den aftale bliver nu en realitet. Torsdag den 26. november skrev Odenses borgmester Anker Boye under på aftalen, og tirsdag den 1. december er der underskriftsceremoni og fejring af aftalen på den danske ambassade i Tokyo.

- Det er meget interessant, at en japansk storby som Kawasaki har fået øje på Odense på grund af vores satsning på robotteknologi og CleanTech. Vi indgår nu en strategisk vækstaftale, fordi den vil gavne vores virksomheder både på den korte og lange bane. Det bliver et moderne by-samarbejde med en fælles vækstdagsorden, som bygger på de i forvejen stærke relationer mellem Odense og japanske partnere, siger Odense borgmester, Anker Boye.

Aftalen er en rammeaftale. I starten af 2016 udarbejdes der konkrete underaftaler, der blandt andet kan sikre, at fynske teknologivirksomheder bliver inviteret til at byde ind med løsninger på offentlige opgaver i Kawasaki City.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094