23948sdkhjf

Topsil sælger siliciumforretningen

Budkrig pressede prisen for Topsils siliciumforretning 35 millioner kroner i vejret.
Trods et konkurrerende bud valgte Topsils aktionærer at gå med Globalwafers’ bud. Selskabet fra Taiwan betaler 355 millioner kroner på gældfri basis for Topsil Semiconductor Materials’ siliciumforretning.

Lige op til den ekstraordinære generalforsamling den 17. juni, hvor GlobalWafers købstilbud var på dagsordenen, kom kinesiske National Silicon Industry Group på banen med et bud på 335 millioner kroner. Det fik Globalwafers til at forhøje sit oprindelige bud på 320 millioner kroner, som Topsils bestyrelse tidligere havde godtaget og anbefalet aktionærerne at acceptere, til 355 millioner kroner.

Læs mere: Budkrig på dansk halvlederproducent

Topsil Semiconductor Materials aftale med GlobalWafers indebærer, at alle aktiver i siliciumforretningen, herunder hovedsædet i Frederikssund, det polske driftsselskab og salgsselskabet i Japan, skifter hænder.

Læs mere: Frasalg sender Topsil mod lukning

Generalforsamlingen vedtog også at ændre selskabets navn til Cemat A/S. Efter frasalget står det nye selskab tilbage med et ejendomsselskab i Polen, som ejer bygninger, hvor Topsil selv har været største lejer. Det er vel at mærke bygninger, selskabet længe har forsøgt afhænde.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109