23948sdkhjf

OJ tjener godt på hurtige amerikanere

Nordamerika er foran Europa. I hvert fald når det gælder, hvor hurtigt kunderne tager Sønderborgfirmaets nye produkter til sig.
Læs mere: OJ Electronics har fundet formlen på succes

OJ Electronics i Sønderborg har trukket flere kunder til det seneste år, og det har givet omsætningen et spark opad. Fremgangen skyldes ikke mindst det nordamerikanske marked, fortæller administrerende direktør Erik Damsgaard til Electronic Supply.

- Vi har specielt held med Nordamerika. Vores produkt (gulvvarme, red.) har gode forhold derovre, siger direktøren hos producenten af elektroniske styringer og tilføjer, at firmaet største sællert i Nordamerika er gulvvarme, men at HVAC-området også er godt med.

Amerikanerne er år foran Europa
Ligesom de amerikanske kunder har været hovedkraften bag sidste års fremgang, driver de også salget af nye løsninger. I USA er forbrugerne et par år tidligere med på nye løsninger end i Vesteuropa, vurderer Erik Damsgaard og eksemplificerer med et nyt styringssystem til termostater, som er koblet på WiFi og en cloudløsning.

- Selvom det stadig udgør en lille procentdel af det samlede salg, er det et slag, som er større end i Europa. Det er noget vi tror, amerikanerne vil tage til sig. Inden for 1-2 år forventer vi så at frigive lignende løsninger i Europa, siger Erik Damsgaard

I dag udgør den WiFi- og cloudbaserede løsning 10 procent af det samlede salg i USA. I den overskuelige fremtid ventes det at kunne stige til 20 procent.

- De europæiske markeder kan også nå de 20 procent. Det sker bare et par år forskudt, vurderer Erik Damsgaard.

- Dem der overlever har en åben tilgang
OJ Electronics arbejder på at automatisere applikationer til sine elektroniske styringer til gulvvarme og ventilation. Men i stedet for koble styringen op på firmaspecifikke og ’lukkede’ apps sværger Sønderborg-firmaet til ”open application interface”, så andre firmaer over tid kan koble systemerne sammen. Hermed kan en boligejer nøjes med én app, der går på tværs af OJs varmestyring, et andet firmas kontrol af belysning og noget helt tredje til det smarte hjem.

- Vi har ét system. Samsung har et andet. Den type vil også eksistere i fremtiden, men andre vil samle dem i en god og brugervenlig løsning. Dem, der overlever, har en åben tilgang til det, så det kan blive integreret i samlede løsninger, siger Erik Damsgaard.

Visionen er, at OJ Electronics skal være eksperter på at styre applikationer og have en dyb viden. Men man skal også være åben for andre, der er eksperter i at samle løsningerne fra flere producenter.

- Andre vil være bedre i stand til at forstå, hvad brugerne vil have, lyder det fra Erik Damsgaard.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094