23948sdkhjf

ETK EMS' oprustning giver ringe i vandet

Flere muskler i Asien giver ETK EMS’ danske fabrikker mulighed for at tage flere opgaver

ETK EMS har oprustet kraftigt i Thailand. Sidste år fordoblede elektronikproducenten sin kapacitet i landet med fabrik nummer to i Rayong.

Udbygningen betød også et løft til back office-funktionen og prototypeproduktionen, og selskabet styrker løbende aktiviteterne. Fx tog Esben Daugaard til Thailand og posten som global sourcing engineer, da vi gik ind i december.

På fabrikkerne i Rayong er der kommet flere opgaver over en bred kam det seneste år. Både prototyper, almindelige EMS-ordrer og opgaver til back end-centret. Ved første øjekast kan det se ud som om, at funktioner og ordrer dermed forsvinder fra koncernens danske gren. Men det modsatte er tilfældet, forklarer Torben Drejer, COO i ETK EMS.

ETK EMS' asiatiske eventyr

ETK EMS har haft produktion i Thailand siden 2011, hvor selskabet opkøbte Zoma Electronics selskaber i Danmark og Thailand.

Efter udvidelsen sidste år er fabrikkerne delt op med back end produktion, dvs box build, test, højvarelager samt færdigvarelager og shipping i den nye, mens den oprindelige er omdannet til ren PCBA fabrik.

Styrker de danske fabrikker
For et stærkt back office-center i Thailand giver EMS-koncernens fabrikker i Skanderborg og Frederikssund mulighed for at byde ind på flere opgaver, lyder argumentet:

- Flere ressourcer og folk til at oprette datagrundlag og basis for tilbud på forespørgsler betyder, at vores danske fabrikker kan byde ind hurtigere og på flere opgaver, siger Torben Drejer.

Også størstedelen af økonomifunktionen bliver drevet fra afdelingen i Thailand. Det er nu kun koncern økonomichefen, der er fysisk placeret i Skanderborg.

- Ligesom nogen outsourcer programmering til eksempelvis Indien, har vi valgt at sende flere af de daglige administrative opgaver til Thailand. Det er ud fra filosofien om, at kunne arbejde uafhængigt af tid og sted og ikke nødvendigvis være fysisk tilstede på den fabrik, hvortil man løser en opgave, forklarer Torben Drejer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079