23948sdkhjf

ETK Elektronik køber Zoma Electronic

ETK Elektronik A/S i Skanderborg har overtaget samtlige Zomas interesser i såvel Danmark som Thailand som led i et generationsskifte.
ETK har igennem de seneste 5-6 år vokset sig til at være én af Danmarks største underleverandører indenfor elektronikproduktion samtidig med, at man har formået at fastholde kundernes ønske om at vedblive at være en fleksibel lokal leverandør der formår at producere små og mellemstore serier til en lang række danske kunder.

Denne position og rolle ønsker ETK fortsat at fastholde med dette nye tilkøb af både en produktionsfacilitet i Frederikssund samt Thailand.

Læs også: ETK blandt Danmarks tre bedste montagevirksomheder

Zomas produktion i Danmark har igennem mange år formået at servicere især sjællandske kunder med samme tilgang som ETK, og planen for produktionen i Thailand er, at den skal kunne agere på nøjagtig samme måde som produktionerne i Danmark.

- Nogle af vores kunder har igennem flere år pointeret, at hvis og når de skulle flytte produktion ud af Danmark, ønskede de som udgangspunkt at bibeholde samme høje servicegrad, informationsniveau og logistikstyring, som de allerede havde hos ETK, udtaler salgsdirektør Michael Ravn.

Det er sådan et set-up, ETK nu vil skabe i Thailand med udgangspunkt i den produktionsfacilitet, som gennem de seneste 3-4 år er opbygget.

Læs også: Zoma Electronic højtflyvende i Thailand

Zoma har formået at opbygge en meget fin produktionsenhed i Thailand, som endnu ikke har fået mulighed for at bevise sit værd, eftersom det i årene med finanskrisen ikke er lykkedes at få tilstrækkelig med omsætning og nye kunder tilført. Ligeledes har der været udfordringer med at få integreret IT-systemerne.

ETK’s markedsledende logistiksystem og IT-styring vil blive implementeret i begge de nye afdelinger hurtigst muligt.

Produktionsenheden i Frederikssund vil fortsætte med at producere prototyper, 0-serier og mindre produktioner til allerede eksisterende kunder. Den administrative afdeling i Frederikssund vil supportere disse kunder.

Afdelingen i Thailand vil fortsætte med at producere til de nuværende kunder, og der vil kun blive tale om at udflytte en mindre del af den nuværende produktion i Skanderborg. Afdelingen i Thailand forventes dog hurtigt at blive fordoblet primært med nye produkter, projekter samt helt nye kunder.

Læs også: Zoma Electronic forventer fordobling af omsætningen

Peter Zoffmann, grundlægger og adm. direktør hos Zoma, har gennem flere årtier serviceret en lang række danske kunder med elektronikproduktion på et meget højt serviceniveau. Hans vilje og akkuratesse for detaljen har også haft indflydelse på ETK’s ledelse, da valget faldt på købet af netop Zoma.

Det er også med tilfredshed at ETK-ledelsen – bestående af Thomas Vinter, Michael Ravn samt Torben Drejer – kan konstatere, at såvel Carsten Zoffmann som Torben Zoffmann begge ønsker at fortsætte i selskabet i henholdsvis Frederikssund og Thailand.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063