23948sdkhjf

Fortsat bedring hos Martin

2010 bød på et nyt underskud. Omsætningen steg dog markant, og den udvikling forventes at fortsætte i 2011.
2010 var et udfordrende år for Martin, hvor en række meget omfattende initiativer skulle implementeres efter et stort dyk i efterspørgslen som følge af finanskrisen.

- Omstillingsprocessen har haft et vidtrækkende omfang, men er gennemført under hensyntagen til ønsket om at bevare konkurrencekraften. Martin har således bibeholdt sit udviklingsbudget på et højt niveau for at distancere sig fra konkurrenterne og sikre muligheden for at kunne accelerere, når markedet normaliseres, skriver Martin i sit årsregnskab.

Kraftig vækst i USA
Martin forøgede i 2010 omsætningen til 715 mio. kr. mod 647 mio. kr. i 2009. Fremgangen er et resultat af en støt stigende aktivitet, og årets fire kvartaler har alle udviklet sig bedre end de tilsvarende kvartaler året før.

Den øgede omsætning har sammen med en stigende dækningsgrad og reducerede omkostninger sikret en markant fremgang i EBITDA, som er øget med 112 mio. kr. og dermed er positiv for året med 6 mio. kr. Resultat før skat blev forbedret med 145,3 mio. kr. og endte med et underskud på 86,5 mio. kr.

- Halvdelen af væksten er realiseret på det amerikanske marked, ligesom der i Asien og i Mellemøsten er registreret fremgang, mens der er status quo i Europa-regionen. I Rusland, hvor Martin i april 2010 etablerede eget repræsentationskontor, er der genvundet et stærkt fodfæste, og salget er mere end tredoblet i forhold til året før. Dermed er Rusland blevet det største eksportmarked, når der bortses fra de markeder, hvor Martin er repræsenteret med egne salgsselskaber, skriver Martin i sit årsregnskab.

Yderligere fremgang i 2011
I 2011 forventer Martin yderligere fremgang. Omsætningen ventes at lande på 800 mio. kr. med et EBIT i intervallet fra minus 25 mio. kr. til nul.

Trods forbedringen i forhold til 2010 betragtes det forventede EBIT i 2011 ikke som en indtjening, der afspejler virksomhedens potentiale, og det er fortsat målet, at Martin inden for en kortere årrække skal nærme sig en EBIT-margin på 10 %.

Hos moderselskabet Schouw & Co. steg omsætningen med mere end 1 mia. kr. til 9,451 mia. kr. Resultat før skat blev dog et underskud på 241,2 mio. kr. mod et plus på 101,5 mio. kr. i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.272