23948sdkhjf

HP Elektronik-montage blev kvalt i egen succes

Selv om Ballerup-virksomheden ikke har mærket det store til finanskrisen, var den alligevel en vigtig øjenåbner i forhold til at vende sidste års minus til plus.
- Vi tager telefonen, når den ringer.

Tommy Petersen fra HP Elektronik-montage ApS opsummerer kort salgsarbejdet i Ballerup-virksomheden, som ikke ligefrem kan kaldes for opsøgende.

Men hvordan er det så lykkes at vende underskuddet i 2010 til et overskud og en rekordhøj omsætning i det netop overståede regnskabsår, spørger Electronic Supply.

- Vi blev vel egentlig for store for hurtigt. Fejlen var vores egen måde at gøre tingene på med logistik, styring og så videre. Vi blev kvalt i vores egen succes og tog nogle ting for givet. Det fik vi rettet op på, så man kan sige, at løsningen mestendels kom indefra, siger Tommy Petersen, hvis hustru Hanne startede firmaet i 1998 og fortsat sidder som administrerende direktør.

Siger nej til prisfikserede kunder
Resultatet blev tydeligt allerede året efter, hvor HP Elektronik-montage som nævnt satte omsætningsrekord og kom tilbage med plus på bundlinjen.

- Vi har en niche, som vi holder fast i og som vi tror på. Det handler om kvalitet og fleksibilitet, siger produktionsleder Thor Mønsted, mens Tommy Petersen supplerer:

- Vi har fokus på de små serier og er specialiserede. Hvis en kunde kommer og udelukkende har fokus på prisen, siger vi blankt nej. Vi kan umuligt konkurrere med firmaer, der producerer store serier i lavtlønslande, så det er spild af vores tid. Vi har en baggrundsproduktion, som er nødvendig for at lave det, vi synes, der er sjovt, men vores kerneområde holder vi fast i.

Vi ved vi er gode
For HP Elektronik-montage er krisen mere noget, man har hørt tale om end konkret oplevet på egen krop. Alligevel oplevede firmaet en mindre nedgang for cirka halvandet år siden, men det har ikke slået firmaet ud af kurs.

Og Tommy Petersen er ikke bange for at være lidt udansk, når han skal sættes succesen op på en kort formel.

- Vi holder os til det, vi er gode til, og vi ved , vi er gode til det, lyder det med et smil.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141