23948sdkhjf

Sådan går det de fyrede Nokia-medarbejdere

200 har allerede fundet nyt job, før den første fyringsrunde træder i kraft med udgangen af året.
Nokia lukker sit danske hovedsæde på Frederikskaj i København med udgangen af næste år.

Til den tid vil knap 1.000 ansatte være fyret, men de første 300 medarbejdere mister allerede jobbet den 31. december i år.

I den anledning har Ingeniøren gjort status med det resultat, at 200 Nokia-medarbejdere allerede har fundet sig et nyt job. Samtidig er cirka 40 i færd med at etablere sig som selvstændige med hjælp fra Nokias udslusningsforløb kaldet Bridge Programmet.

Direktør er positivt tilfreds
Ifølge to opslagstavler i firmaet, som på gammeldags vis giver overblik over situationen, har de fyrede Nokia-folk fundet ansættelse hos blandt andre Oticon, Foss, Thrane & Thrane, GN, Sony Ericsson, Novo Nordisk, Saxo Bank og Radiometer.

Trods de triste omstændigheder, mener adm. direktør Claudia Lillebjerg Simonsen at der er tale om en succeshistorie.

- Jeg er rigtig positiv tilfreds med, at 200 mand er i job – endnu inden nogen er sagt op. Det er utrolig skønt, siger hun til ing.dk.

100 tilbage i september
Næste fyringsrunde indtræffer den 31. januar 2012, hvor yderligere 250 afskediges.

Herpå følger en udslusningsperiode over foråret, hvor medarbejderne siver ud af virksomheden efterhånden som de færdiggør deres opgaver.

Læs også: Aalborg Universitet overtager Nokias lokaler

Og omkring den 1. september 2012 er det forventningen, at der kun er 100 medarbejdere tilbage på Nokia-hovedsædet.

- Det ser ud, som om vores fastholdelsespakke virker. Rent juridisk kan vi jo godt sige folk op og bede dem arbejde til den sidste dag, men det ville jo gøre det svært for dem at søge job – og svært at holde gejsten oppe. Derfor har vi valgt, at de skal have tid, hvor de får løn og har tid til at søge job, siger Claudia Lillebjerg Simonsen, som fremhæver åbent hus-arrangementer som en både effektiv og billig måde, andre virksomheder i en lignende situation kan kopiere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109