23948sdkhjf

Sådan blev Necas en del af rumfartsindustrien

Støvring-virksomheden fortæller, hvordan man konverterer sin virksomhed fra at producere til den civile industri til rumfarts- og forsvarsindustrien på CenSecs årskonference.
Når CenSec i dag tager hul på en to dage lang konference med fokus på forsvarsindustrien, er Necas-direktør Ib Gosmer blandt de indbudte talere.

- Jeg vil blandt andet fortælle om, hvordan man som virksomhed går fra at være producent til den civile industri til også at have et ben inden for i rumfarts- og forsvarsbranchen, siger direktøren til Electronic Supply, før han tager hul på nogle af pointerne:

- Det er vigtigt med strategiske beslutninger fra toppen. Indbringningstiden er lang, så det koster nogle penge i starten, og man skal virkelig beslutte, at det er det, man vil. Opgaverne er langt mere projektrelaterede, og ofte får man bestillinger på projekter, som formentlig aldrig nogensinde skal laves igen. Der skal være styr på hver eneste detalje, og alt skal registreres og logges. I sidste ende betaler kunderne for meget andet end lige selve produktet, men også alle de ting der ligger bag. På den måde kan man godt sige, at den organisatoriske oprustning også er en vare, man sælger.

Som direktør for Necas ved Ib Gosmer, hvad han taler om. Virksomheden er kommet med i den eksklusive kreds af leverandører til det ambitiøse CERN-projekt i Schweiz, og en del af æren tilskriver Ib Gosmer samarbejdet i netop CenSec.

- Det gode ved CenSec er, at her er både folk på vej ind i forsvarsindustrien samt folk, der allerede er inde i det. Der bliver holdt seminarer om alt fra regler, lovgivning, sikkerhedskrav og så videre. Det handler om så meget mere end det at producere en vare.

Læs mere om CenSec-konferencen her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11