Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Nokias massefyringer skaber 30 ny virksomheder

- Af Stefan Buur Hansen

400 af de knap 1.000 fyrede Nokia-ansatte har allerede fundet nyt arbejde og flere står bag helt nye virksomheder.

Da Nokia for knap et år siden meddelte, at man ville fyre 4.000 ansatte på verdensplan (heraf knap 1.000 i Danmark), var mobilgiganten hurtig til at understrege, at alle midler ville blive sat ind på at sikre de afskedigede medarbejdere nye job.

Den taktik ser nu ud til at have båret frugt, viser en opgørelse fra Jyllands-Posten.

400 af de knap 1.000 fyrede Nokia-ansatte har nemlig allerede fundet ny beskæftigelse. Størstedelen er søgt over i andre danske firmaer, mens 45 ingeniører har forladt landet til fordel for en af Nokias afdelinger i enten Finland, Kina, Tyskland eller USA.

Fyringer skabte kreativ proces
Endelig har cirka en tiendedel valgt en karriere som iværksættere, hvilket har kastet 30 nye virksomheder af sig. Størstedelen af disse har fortsat til huse i Nokia-lokalerne.

Læs også: Kort nyt fra elektronikbranchen

- Afskedigelserne igangsatte en kreativ proces, hvor de ansatte kunne prøve ideer af på hinanden og udvikle processer sammen eller hver for sig, siger adm. direktør for Nokia i Danmark, Claudia Lillebjerg Simonsen, og fortsætter:

Læs også: Nokia udvider i Polen

- Vi tror fuldt og fast på, at vi de kommende måneder vil se yderligere en række nye iværksættervirksomheder som et resultat af fyringsrunderne.

Direktøren, som snart selv får status af jobsøgende, oplyser, at Nokia har brugt ”et betydeligt millionbeløb” på at finde nye beskæftigelse til de fyrede ansatte.

Læs også: Aalborg Universitet overtager Nokias lokaler

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.382 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Vitus og AM3D brød gennem den kinesiske lydmur

30. januar 2015 07:45

Softwareudvikleren AM3D i Aalborg er en af de virksomheder, der med succes har benyttet sig af Udenrigsministeriets eksportfremmeprogram Vitus Vækst for at komme ind på det kinesiske marked. Ifølge Senior Vice President Jacob N. Andersen kunne AM3D sikkert godt have opnået samme resultat ved egen hjælp. Men det var ikke gået nær så hurtigt og med risiko for unødvendige omkostninger og bommerter.

Intelligent teknologi kommer ud af væggen

30. januar 2015 07:00

Fuldautomatisk, hurtig transport på landets hospitaler. Det er kerne i den intelligente hospitalslogistik, IHL, som flytter industriteknologi ind på hospitalsgangene.

Universitetsidé bliver eksportsucces

28. januar 2015 15:01

Scape Technologies øger indsatsen i Tyskland og USA efter kinesisk kapitalindsprøjtning.Se alleMedlemmernes egne nyheder

samos® PRO COMPACT. Fordi størrelsen virkelig gør en forskel ...

29. januar 2015 10:37
Wieland Electric A/S

Med den nye samos® PRO COMPACT sikkerheds PLC, flytter Wieland grænser for hvor ”lille” en stor sikkerheds PLC kan være:

Få et godt tilbud på skruer, bolte, gevindstænger mv.

29. januar 2015 07:08
Wasi Inox Danmark ApS

Bruger du rustfri befæstelse enten i produktionen af dit endelige produkt, eller måske til dine maskiner eller faciliteter i din virksomhed, så skulle ...

Effektive metoder til bekæmpelse af udslip og spild.

29. januar 2015 09:10
Brady A/S

Brady har udgivet en ny vejledning til effektiv spildkontrol. Forurening og spild på arbejdspladsen sinker produktionen og er årsag til uheld.

28. januar 2015
27. januar 2015
26. januar 2015