Elektronik DK Metal DK Byggeri DK Energi DK Transport DK Detail DK Metal SE Metal NO
 

CenSec-netværk jagter milliardordre

- Af Stefan Buur Hansen

Et netværk bestående af 16 større og mindre virksomheder under CenSec erklærer sig mere end parate til at jagte de milliardstore modkøbsaftaler i forbindelse med søværnets nye Seahawk-helikoptere.

Der vil ikke være det store at komme efter for danske virksomheder i forbindelse med den 2-3 milliard kroner store ordre på nye Seahawk-helikoptere til det danske søværn.

Sådan lød meldingen fra chefen for maritime helikoptere hos Lockheed Martin, Tom Kane, i sidste uge.

Den holdning vækker undren hos Børge Witthøft, som er udpeget til at lede en klynge af 16 virksomheder, der alle fungerer som leverandører til forsvarsindustrien, under CenSec.

Læs også: Ny direktør i CenSec

- Vi ved godt, at der skal arbejdes hårdt for at kvalificere sig, men vi har været i gang i et år, så vi er godt forberedte. Selvfølgelig kan vi levere, hvad der er ønsket, til ordren. Danmark er ikke noget u-land, hvad angår den slags opgaver, siger den tidligere direktør for Termas Aerospace-division til Electronic Supply.

Lockheed Martin og Sikorsky har måske allerede lavet nogle rammeaftaler med visse danske firmaer, men de kan formodentlig ikke dække de samlede forpligtelser i tilfælde af ordre, vurderer Børge Witthøft.

Læs også: Syv elektronikvirksomheder skaber ambitiøst netværk

- Vi arbejder benhårdt på at være interessante, og vi er helt parate. Vi har koncepter klar, hvor vi kan lave forskellige projekter. Det kan både være på tværs af de virksomheder, der er med i netværket, eller enkeltvis, forsikrer Børge Witthøft, der selv har mere end 30 års erfaring fra branchen.

Der har været megen omtale af, at de danske myndigheder mere aktivt er begyndt at opsøge ordrer til virksomheder inden for forsvarsindustrien. Senest omtalte Weekendavisen det opsøgende arbejde fredag, og om to uger drager forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til USA for blandt andet at gøde jorden på den anden side af Atlanten.

- Det er ikke i de danske myndigheders interesse, at den slags aftaler går til få, store virksomheder. Man ser hellere, at det bliver delt ud over et bredt udsnit af virksomheder, siger Børge Witthøft som et af argumenterne for skabelsen af den CenSec-klynge, han er udpeget til at stå i spidsen for.

Klyngen består af AC Hydraulic A/S, Alumeco A/S, Combilent A/S, DC Supply A/S, Gomspace ApS, HS Composite ApS, DESMI A/S, Dommerby Stål A/S, Electricon A/S, Homatic Engineering A/S, Kirkholm Maskiningenører A/S, Necas A/S, Saab Danmark A/S, Trier Christensen Maskinfabrik A/S, iDoc Engineering ApS og ISIC A/S.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.527 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Hvornår er en kant for skarp til brug af rundsling og løftebånd?

28. maj 2015 10:42
Fyns Kran Udstyr A/S

Se den simple forklaring på vores hjemmeside - så undgår du at bruge rundsling og løftebånd på for skarpe kanter.

Profilpartners giver flere måneders total garanti!

28. maj 2015 09:25
Profilpartners ApS

Profilpartners yder 3–6 måneders tilf­redsheds­garan­ti på vores løsninger. Dette gælder både, når vi har rekrutteret den nye medarbejder eller ved headhunting.

RS Components indgår global dist­ribu­tion­safta­le med HellermannTyton om ka­belsty­ringspro­dukter

28. maj 2015 10:21
RS Components A/S

En styrket relation implementerer udvidelse af den eksisterende aftale med markeder i Asien og Stil­leha­vområ­det, plus ekstra investeringer i lager samt forbedret onlineoplevelse for kunderne

Stemmeurner – valgkasser...

28. maj 2015 09:24
Nilaus-plast

Vær klar til det kommende folketingsvalg d.18/6 og bestil de funktionelle fleksible valgkasser model 1305 og 1310 fra Nilaus-plast.

Se mulighederne i den bæredygtige fremtid

28. maj 2015 08:37
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Vores klima og miljø er under stor belastning fra flere sider: Affald, forbrug og stigende befolkningstal. Alt peger på, at vi bør gå i retningen af e ...

Kom og prøv! Tirsdag og onsdag

28. maj 2015 08:41
Jens Linde A/S

Vi tager den helt store værktøjskasse med. Den med trykluft og akku i vok­sen-stør­relse. Atex, undervand og meget andet som er højaktuelt for offshore- ...

27. maj 2015
26. maj 2015
22. maj 2015